Belastingaangifte aanpassen

Deze informatie is geplaatst door

Belastingdienst

Bent u iets vergeten in te vullen in uw belastingaangifte? Vaak kunt u uw aangifte aanpassen en opnieuw versturen. Lees wat u kunt aanpassen in de inkomstenbelasting, de vennootschapsbelasting, de omzetbelasting (btw), en in de aangifte van loonheffingen.

Aangifte inkomstenbelasting- en vennootschapsbelasting verbeteren

Een aangifte inkomstenbelasting of aangifte vennootschapsbelasting kunt u alleen aanpassen als u van de Belastingdienst nog geen definitieve aanslag heeft gekregen. U past gewoon uw oude aangifte aan en verstuurt deze opnieuw.

Heeft u al een definitieve aanslag gekregen? Dan kunt u een wijziging alleen nog doorgeven met het online bezwaarformulier. Dat vindt u in het beveiligde gedeelteExternal link van belastingdienst.nl.

Vindt u de definitieve aanslag te laag? Dan kunt u schriftelijk om een navorderingsaanslagExternal link vragen.

Aangifte btw verbeteren

Hebt u te veel of te weinig btw aangegeven? Dan kunt u de aangifte btw alleen digitaal aanpassen door het indienen van een suppletie. Dat kan:

Krijgt u € 1.000 of minder terug, of moet u € 1.000 of minder betalen? Dan mag u dat bedrag verwerken in uw volgende btw-aangifte. Maar als u gebruikmaakt van de kleineondernemersregeling, dan geldt het drempelbedrag van € 1.000 niet voor u. Op belastingdienst.nlExternal link staat hoe u dan uw btw-aangifte aanpast.

Aangifte loonheffing verbeteren

Is uw aangifte loonheffingen onjuist of onvolledig? Dan moet u uw aangifte altijd aanpassenExternal link.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Belastingdienst

BelastingTelefoon 0800-0543

Gerelateerde pagina's

Deze informatie is geplaatst door

Belastingdienst