Zoeken

Afschermen bezoekadres in handelsregister kan bij dreiging

Deze informatie is geplaatst door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezenEnglish version
Ingangsdatum: 15 december 2022

Wat is er veranderd?

Bent u ondernemer en wilt u uw bezoekadres geheimhouden? Het is mogelijk om het bezoekadres van een bedrijf of rechtspersoon in het openbare handelsregister af te schermen. Dit is mogelijk als er sprake is van een dreiging. En het in verband daarmee niet wenselijk is dat het adres door iedereen is op te vragen.

Het afschermen van het bezoekadres kan op 2 manieren:

  1. Het bezoekadres van een bedrijf of rechtspersoon kan worden afgeschermd als dat nodig is voor de veiligheid van een persoon. Dat geldt ook als het betreffende adres geen woonadres is.
  2. Mensen die door hun beroep blootstaan aan waarschijnlijke dreiging kunnen alleen hun woonadres in het handelsregister laten afschermen. Bijvoorbeeld journalisten. Voor deze preventieve afscherming moeten beroepsorganisaties afspraken maken met KVK. Deze preventieve afscherming kan niet bij een bv of nv.

KVK schermt op verzoek een bezoekadres af in het geval een betrokkene wordt bedreigd of zich bedreigd voelt.

Eenmanszaak kan nu al bezoekadres laten afschermen

Als u een eenmanszaak heeft of u wilt een eenmanszaak inschrijven, dan biedt KVK u nu al de mogelijkheid om uw bezoekadres af te schermen. Hiervoor moet u een postadres afwijkend van het woon- en bezoekadres registreren. KVK loop hiermee vooruit op de nieuwe wetgeving.

Voor wie?

  • ondernemers die hun bezoekadres geheim willen houden.
  • rechtspersonen die hun bezoekadres geheim willen houden. Bijvoorbeeld stichtingen en verenigingen, maar geen bv's en nv's.

Wanneer?

De wijziging van het Handelsregisterbesluit is ingegaan op 15 december 2022.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1