Alle bedrijven krijgen informatie over cyberdreigingen van Rijksoverheid

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen
Ingangsdatum: nog niet bekend

Wat verandert er?

Werkt uw bedrijf met netwerk- en informatiesystemen? Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) en het Digital Trust Center (DTC) mogen straks dreigings- en incidentinformatie over de netwerk- en informatiesystemen ook geven aan het niet-vitale bedrijfsleven. Dat is een doelgroep van 1,8 miljoen bedrijven. Nu mogen NCSC en DTC die informatie alleen delen met vitale aanbieders en onderdelen van de Rijksoverheid.

Dit betekent dat straks alle bedrijven specifieke vertrouwelijke informatie over cyberdreigingen kunnen ontvangen van het NCSC en het DTC.

Voor wie?

  • niet-vitale bedrijfsleven

Wanneer?

Wanneer de wijziging van de Wet beveiliging netwerk- en informatiesystemen (Wbni) ingaat, is nog niet bekend.

Let op: De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regeling én publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1