Ander werk zoeken als zzp'er tijdens corona

Deze informatie is geplaatst door

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

± 1 min lezen

Bent u zelfstandig ondernemer en heeft u door de coronacrisis minder inkomsten? Als u hierdoor vastloopt kan uw gemeente u helpen bij het zoeken naar oplossingen en het vinden van (ander) werk. Bijvoorbeeld door coaching, advies en bij- of omscholing. Lees wat uw gemeente voor u kan doen.

U kunt hulp krijgen om een ander verdienmodel voor uw bedrijf te bedenken. Of te zoeken naar een baan in loondienst. Deze hulp bij heroriëntatie is een aanvulling op de Tijdelijke Overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo).

Vooral als u afhankelijk bent van de Tozo is het belangrijk om verder te kijken op de arbeidsmarkt. Maar ook als u geen Tozo krijgt, kunt u hulp krijgen van uw gemeente.

Ondersteuning verschilt per gemeente

De ondersteuning kan per gemeente verschillen. Kijk voor meer informatie op de website van uw woongemeente. Of neem contact op over uw hulpvraag.

Hulp kan bestaan uit:

  • coaching
  • hulp bij financiële, psychische of praktische problemen door corona
  • om- en bijscholing
  • hulp bij zoeken naar (bij)baan in loondienst

In loondienst naast uw eigen bedrijf?

Lees waar u op moet letten als u in loondienst gaat. Denk aan loonheffingen, inkomstenbelasting, KOR en afspraken met uw werkgever.

Aanvraag voorbereiden

Als u een aanvraag doet, nodigt uw gemeente u uit voor een gesprek. U kunt dit gesprek voorbereiden zodat u de gemeente u sneller de juiste hulp kan aanbieden. Er zijn 2 manieren:

  1. Vul de MKB Diagnosetool in. U ontvangt vervolgens een adviesrapport dat u kunt delen met uw gemeente.
  2. Wilt u liever iemand spreken? Bel met het KVK Adviesteam via 0800 21 17. De experts van KVK gaan dan met u in gesprek over uw situatie. Vraag om een korte analyse zodat u die kunt delen met uw gemeente.

Deze informatie is geplaatst door

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid