Dit artikel is gerelateerd aan:

Belastingdienst krijgt gegevens van verkopers op platformen

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

< 1 min lezen
Ingangsdatum: 1 januari 2023

Wat verandert er?

Verkoopt u goederen of diensten via een online verkoopplatform? Europese digitale platformen moeten informatie over verkopers die via hun platformen geld verdienen, doorgeven aan de belastingdienst. De nationale belastingdiensten zijn verplicht die informatie automatisch te delen met de andere landen van de EU. Hierdoor krijgt de Belastingdienst een beter beeld over inkomsten die ondernemers via online verkoopplatformen krijgen.

Als bijvoorbeeld een taxichauffeur via een platform wordt gekoppeld aan klanten die een taxirit afnemen, dan moet dit platform sommige informatie over de verkoper van deze activiteiten doorgeven aan de Belastingdienst. Denk hierbij aan informatie als:

  • de inkomsten die verkoper heeft gekregen
  • rekeningnummer, naam en adresgegevens van de verkoper

Voor wie?

  • ondernemers die goederen of diensten via een online verkoopplatform aanbieden
  • online verkoopplatformen

Wanneer?

De wijziging van de Wet op de internationale bijstandsverlening bij de heffing van belastingen gaat naar verwachting in op 1 januari 2023.

Internetconsultatie: U kunt tot 8 november 2021 uw mening geven over dit wetsvoorstel.

Let op: De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regeling én publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven