Zoeken
Bestemmingsplan controleren

Gemeente Midden-Delfland: Bestemmingsplan controleren

Deze informatie is geplaatst door Gemeente Midden-Delfland

Laatst gecontroleerd op

Wilt u weten wat de bestemming is van een bepaald gebied? Wat mag u wel of niet (ver)bouwen op uw grond binnen de gemeente? Bij de gemeente kunt u bestemmingsplannen inzien. Met een bestemmingsplan legt de gemeente de functie (gebruik) van gronden en gebouwen vast. Het plan geeft allerlei regels voor huizen, straten, winkels, bedrijven, buitengebieden e.d.

Het bestemmingsplan is bindend voor zowel overheid en burgers. Het bestemmingsplan wordt vastgesteld door de gemeenteraad van de betreffende gemeente.

Hoe werkt het?

Bij de aanschaf of huur van een woning is het van belang te weten wat wel en niet mag worden gebouwd of veranderd in de directe omgeving. Mag een bestaand weiland worden bebouwd, mogen nieuwe wegen worden aangelegd of bedrijfsactiviteiten worden ontplooid in de directe leefomgeving? Kan ik een bedrijf aan huis beginnen en aan welke eisen moet dat bedrijf voldoen en wat mogen de buren? Let op, voor het splitsen of samenvoegen van een woning of het gebruiken van een woning voor een ander doel (onttrekking) is een aparte vergunning nodig op grond van de Huisvestingsverordening.

Deze informatie kan u helpen bij de keuze voor een woning.

Deze informatie is geplaatst door Gemeente Midden-Delfland

Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVLogo SDG YourEuropeToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1