Betaalmogelijkheden voor uw webshop

Deze informatie is geplaatst door

KVK

± 2 min lezen

Er zijn verschillende betaalmethoden mogelijk voor uw webwinkel. Wettelijk mag u geen vooruitbetaling eisen. U moet daarom meerdere betaalopties aan uw klanten bieden zoals creditcard, PayPal, incasso of achteraf betalen. Ook brengen betaalmethoden kosten met zich mee. Op deze pagina leest u meer over de 5 meest gebruikte online betaalmogelijkheden voor webshops.

iDEAL

Met iDEAL rekenen uw klanten via hun eigen bank af. Met iDEAL betalen zij vooraf. Om iDEAL te kunnen gebruiken, moet u een iDEAL-overeenkomst afsluiten met een van de deelnemende Partners. Zij bieden verschillende (technische) mogelijkheden om iDEAL in uw webshop te gebruiken.

Creditcard

Met een creditcard betaalt uw klant pas later. Het voordeel is dat vrijwel alle creditcards aankoopbescherming bieden. De meest gebruikte creditcards zijn MasterCard en Visa. U betaalt een klein percentage voor iedere creditcard transactie. U mag uw klant hiervoor niet laten opdraaien. Uitzonderingen zijn zakelijke creditcards van American Express en Diners Club. Er zijn diverse commerciële aanbieders die plug-ins aanbieden waarmee u eenvoudig creditcard betaalmogelijkheden kunt installeren in uw webwinkel. Vaak betaalt u als vergoeding alleen een percentage over de transactiekosten.

PayPal

PayPal is een wereldwijd betaalsysteem voor particulieren, webwinkels en veilingsites. Uw klanten kunnen eenvoudig betalen met hun PayPal-saldo, bankrekening of creditcard. Net als bij een creditcard heeft de klant aankoopbescherming. Als u met uw webshop veel internationale klanten heeft, dan is PayPal dus een aantrekkelijke betaalmethode.

Om PayPal te gebruiken maakt u kosteloos u een account aan en koppelt u uw bankrekening. De betaling voor iedere aankoop via PayPal in uw webwinkel heeft u binnen een paar minuten op uw rekening staan. U ontvangt hierover een e-mailbericht en u vindt de betaling terug in uw online rekeningoverzicht. PayPal brengt een klein bedrag aan kosten in rekening voor elke transactie die u met PayPal ontvangt. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van uw maandomzet. Op de website van PayPal kunt u dit berekenen.

Incasso

Incasso is een betaalmogelijkheid waarbij u bedragen automatisch van de bankrekening van uw klant kunt laten afschrijven. De transactie is direct zichtbaar op het rekeningafschrift van de consument en het bedrag is direct afgeschreven. Voor het automatisch incasseren bent u verplicht een digitale incassomachtiging aan uw klant te vragen. Op die machtiging staat onder andere om welk bedrag het gaat en de datum van incassering.

Het nadeel van incasso is dat uw klant een incassotransactie via zijn bank (onterecht) kan terugboeken zonder schriftelijke handtekening. Houd er ook rekening mee dat u een klein bedrag kwijt bent aan iedere transactie die u via incasso doet. De incasso betaalmethode is eenvoudig te installeren in uw webshop.

Achteraf betalen

U kunt uw klant ook achteraf laten betalen na ontvangst van het product. Deze betaalmethode werkt drempelverlagend voor de klant, omdat hij op deze manier eerst het product kan bekijken en daarna pas betaalt. Voor het achteraf op rekening betalen kunt u bijvoorbeeld AfterPay of Klarna gebruiken. Dit zijn veelgebruikte betaaldiensten die u de financiële afhandeling uit handen nemen. Bovendien heeft u een betaalgarantie. U loopt als ondernemer dus geen risico dat u na verzending van het product, uw geld niet ontvangt. Het risico ligt bij de betaaldienst. U betaalt hiervoor wel een vergoeding.

Andere mogelijkheden

Er zijn ook nog andere betaalmogelijkheden zoals ‘betalen onder rembours’. Hiermee betaalt uw klant aan de postbezorger. Of de paysafecard, een anonieme prepaidkaart voor webshops die muziek, films en games aanbieden. Er zijn ook innoverende betaalopties zoals Payconiq, Tikkie en In3. Een andere variant is ‘omnichannel’; als u naast een webshop ook een fysieke winkel heeft, dan kunt u uw klant ook laten kiezen offline (in de fysieke winkel) te betalen.

Deze informatie is geplaatst door

KVK