Bijtelling voor nieuwe elektrische auto's omhoog

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen
Ingangsdatum: 1 januari 2022

Wat is er veranderd?

Gaat u in een elektrische auto van de zaak rijden? En het is een nieuwe auto? De bijtelling voor nieuwe elektrische auto's is omhoog gegaan van 12% naar 16%. Het nieuwe percentage geldt voor auto’s zonder CO2-uitstoot met een datum eerste toelating in 2022 tot en met 2024. Bijtelling is een percentage van de nieuwprijs van de auto, waarover u inkomstenbelasting betaalt.

De maximale cataloguswaarde (nieuwprijs) waarover u korting op de bijtelling krijgt, wordt in 2 stappen verlaagd. In 2022 geldt de bijtelling voor elektrische auto's voor het catalogusbedrag tot € 35.000. Vanaf 2023 wordt dat € 30.000. Voor het bedrag daarboven betaalt u de standaard bijtelling van 22%.

Auto op waterstof of zonne-energie

Schaft u in 2022 een nieuwe auto op waterstof of zonne-energie aan? Dan geldt de 16% bijtelling voor de hele cataloguswaarde.

Voor wie?

  • ondernemers met een volledig elektrische auto van de zaak, waarbij de auto nieuw is aangeschaft in 2022 tot en met 2024

Wanneer?

De wijziging is ingegaan op 1 januari 2022.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English) Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1