Subsidie bonus zorgprofessionals corona (zorgbonus)

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

± 1 min lezen
Let op: gesloten

Bent u zorgaanbieder en hebben uw medewerkers, zzp’ers of uitzendkrachten zich ingezet voor patiënten en cliënten met COVID-19? Bijvoorbeeld verpleegkundigen of schoonmakers die extra uren hebben gewerkt, of collega's hebben vervangen. Dan kunt u de Subsidie bonus zorgprofessionals corona aanvragen.

De zorgbonus is een eenmalig bedrag per medewerker. U krijgt daarnaast per bonus een bedrag om de belasting mee te betalen.

Wanneer komt u in aanmerking?

Voor het aanvragen van de zorgbonus zijn een aantal voorwaarden opgesteld:

  • U bent zorgaanbieder en vraagt de subsidie aan voor een medewerker (inclusief zzp’ers en uitzendkrachten).
  • De medewerker heeft zich ingezet voor patiënten en cliënten met corona. Bijvoorbeeld: verzorgen, verplegen, behandelen, begeleiden of triage verlenen.
  • En/of: de medewerker heeft geholpen bij de strijd tegen corona. Bijvoorbeeld: extra uren gewerkt, collega’s vervangen of werkzaamheden gedaan om verspreiding te voorkomen.
  • De medewerker was tussen 1 oktober 2020 en 15 juni 2021 bij u in dienst (contract) of u huurde de medewerker in.
  • Uw medewerker verdient niet meer dan € 74.000 bruto per jaar.
  • Het beroep van uw medewerker komt voor op de beroepenlijst. Let op: u mag de zorgbonus in bepaalde situaties ook geven als het beroep niet op de lijst staat, bijvoorbeeld als de functienamen anders zijn.
  • U moet op 1 januari 2021 met ten minste 2 werkzame personen staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met een SBI-code die voorkomt op de lijst met codes uit de regeling.

Pgb-zorgbonus

De zorgbonus is ook voor zorgverleners die betaald worden vanuit een pgb (persoonsgebonden budget) Wmo, Jeugdwet en Wlz. Pgb-budgethouders kunnen de pgb-zorgbonus aanvragen voor hun zorgverleners die volgens hen een uitzonderlijke prestatie hebben verricht vanwege COVID-19.

Hoe kunt u aanvragen?

U kunt de zorgbonus niet meer aanvragen. Ook de aanvraagtermijn voor Pgb-budgethouders is verlopen.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1