Bouwvoorschriften

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Laatst gecontroleerd op
< 1 min lezen
Uw pand moet voldoen aan bouwvoorschriften. Kijk hoe het zit met Bouwbesluit, bouwverordening, omgevingsvergunning en (ver)bouwen.

Direct regelen of meer weten?

Bij uw gemeente, provincie of waterschap
  Icon Info with BackgroundWij hebben bij uw gemeente, provincie of waterschap geen informatie gevonden over dit onderwerp.

  Uw (bestaande) pand moet voldoen aan bouwvoorschriften. Houd hier rekening mee bij de keuze van een pand en als u gaat (ver)bouwen. Bouwvoorschriften staan in het Bouwbesluit 2012 en in de bouwverordening van uw gemeente. U moet zich ook houden aan bouwvoorschriften en inrichtingseisen die te maken hebben met uw bedrijfsactiviteiten. Wilt u gaan bouwen, verbouwen of renoveren? Dan heeft u meestal een omgevingsvergunning nodig.

  Bouwbesluit 2012

  Gaat u (ver)bouwen, slopen of een gebouw gebruiken? Dan moet u zich houden aan het Bouwbesluit 2012. Hierin staan bouwtechnische eisen voor alle bouwwerken in Nederland. De eisen gaan over veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, toegankelijkheid, energiezuinigheid en milieu. Het Praktijkboek Bouwbesluit 2012 helpt u het Bouwbesluit 2012 te begrijpen.

  Gemeentelijke bouwverordening

  In de gemeentelijke bouwverordening staan regels over stedenbouwkunde, bouwen op vervuilde grond en welstand. De voorschriften in de bouwverordening kunnen per gemeente verschillen.

  Deze informatie is geplaatst door

  Antwoord voor bedrijven