Bronbelasting op uitgaande rente en royalty’s

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Ingangsdatum: 1 januari 2021

Wat verandert er?

Nederlandse bedrijven moeten bronbelasting betalen op uitgaande rente en royalty’s. Dat geldt voor bedrijven die rente of royalty’s betalen aan bedrijven binnen hetzelfde concern die zijn gevestigd in een land met een laag belastingtarief. Er wordt ieder jaar een lijst opgesteld van landen met een laag belastingtarief. Op dit moment staan er 21 landen op .

Het kabinet wil met deze maatregel belastingontwijking bestrijden en voorkomen dat Nederland nog langer wordt gebruikt als toegangspoort naar landen met een laag belastingtarief.

Voor wie?

  • Bedrijven met rente- en royaltybetalingen aan bedrijven binnen hetzelfde concern gevestigd in een land met een laag belastingtarief.

Wanneer?

De wijziging gaat naar verwachting in op 1 januari 2021.

InternetconsultatieExterne link: U kunt tot 08-11-2019 uw mening geven over de lijst van landen met een te laag belastingtarief.

Let op: De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regelingExterne link én publicatie in het Staatsblad of de StaatscourantExterne link.

Overzicht Prinsjesdag 2019

Ondernemersplein geeft u een overzicht van maatregelen die gevolgen hebben voor u als zzp’er, mkb’er of andere ondernemer. Ga naar het overzicht Prinsjesdag 2019

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven