Buitenlandnetwerk

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Wilt u zakendoen in het buitenland en bent u op zoek naar informatie over buitenlandse markten? Zoekt u betrouwbare agenten of distributeurs? Of zoekt u partners om uw product verder te ontwikkelen?

Het wereldwijde buitenlandnetwerk kan u hierbij helpen.

Hoe kan het buitenlandnetwerk u helpen?

Via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft u toegang tot het buitenlandnetwerk. Het netwerk ondersteunt u bij internationaal zakendoenExterne link, investeringen, onderzoek en samenwerking.

U kunt terecht voor informatie over:

  • lokale wetgeving en de manier van zakendoen;
  • lokale vakbeurzen en evenementen;
  • brancheorganisaties en andere instanties die u in het land kunnen helpen;
  • potentiële agenten, zakelijke partners, distribiteurs, producenten en afnemers.

Concrete zakelijke kansen publiceert het netwerk op de website Internationaal OndernemenExterne link.

Daarnaast ondersteunt het buitenlandnetwerk bij Nederlandse handelsmissiesExterne link. Ook helpt het buitenlandnetwerk bij diverse matchmakingevents of het aanbieden van een Holland Paviljoen op internationale vakbeurzen en evenementenExterne link.

Voor wie is het buitenlandnetwerk?

Startende en ervaren ondernemers die de buitenlandse markten betreden voor zowel producten, diensten en technologieën. Verschillende overheidsnetwerken werken samen, maar hebben hun eigen taken of doelgroep:

In welke landen zit het buitenlandnetwerk?

Ga naar ons LandenoverzichtExterne link voor een A-Z overzicht van landen met informatie over zakelijke kansen, handelswetgeving, sectoren en marktcijfers. Kijk bij 'ons netwerk' bij een land en klik op de blauwe pin of lijstweergave voor directe contactgegevens.

Contact met buitenlandnetwerk

U kunt direct bellen of e-mailen met een kantoor in uw doelmarkt om uw wensen of plannen te bespreken. Niet zeker van uw regio of wilt u uw vraag eerst bespreken? Neem dan contact op met RVO.nlExterne link.

Inspiratie opdoen?

Andere ondernemers maken al succesvol gebruik van het buitenlandnetwerk. Lees hun ervaringen en tips in de praktijkverhalenExterne link.Bekijk ook het webinar De eerste stappen naar het buitenlandExterne link.

Meer informatie

Het economisch overheidsnetwerk bevordert Nederlandse handel en investeringen en wordt gefinancierd door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Internationale R&D-samenwerking voor bedrijven, kennisinstellingen en overheden wordt gefinancierd door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Neem voor meer informatie contact op met RVO.nlExterne link.

Op de hoogte blijven?

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland