Corona: ondernemen bij de grensovergang

Deze informatie is geplaatst door

KVK

< 1 min lezen

Duitsland en België nemen andere maatregelen in de coronacrisis dan Nederland. De grensovergang België en Duitsland mag u alleen langs voor essentiële reizen. Woont u in het ene land en werkt u in het andere land, dan is het vaak lastig te weten waar u steun kunt vragen. Hier leest u waar u terechtkunt voor de belangrijkste informatie over de steunmaatregelen en grenscontroles.

Steunmaatregelen België

Overbruggingsuitkering

Woont u in Nederland, maar werkt u als zelfstandige in Vlaanderen? In België kunt u een overbruggingsuitkering van het sociaalverzekeringsfonds aanvragen. Daarvoor moet u wel als zelfstandige in België uw sociale bijdrage in hoofdberoep betalen aan het sociaalverzekeringsfonds. Ook mag u niet al een ander vervangingsinkomen ontvangen.

Normaal gesproken is de overbruggingsuitkering alleen mogelijk als u in België werkt en woont. Het is nu tijdelijk ook mogelijk voor zelfstandigen die over de grens wonen om deze uitkering aan te vragen.

Lees meer over de voorwaarden voor het aanvragen van een overbruggingsuitkering. Daarnaast kunt u bij uw fonds 'Vermindering van voorafbetaling van sociale bijdragen' uitstel of vrijstelling van betaling van sociale bijdragen aanvragen.

Bekijk op KVK:

Deze informatie is geplaatst door

KVK