Coronaregels evenementen, vakantieparken en toerisme

Deze informatie is geplaatst door

KVK

Lockdown tot en met 9 februari

Sinds 15 december geldt een landelijke lockdown. De maatregelen gelden tot en met 9 februari. Lees hier de regels voor de evenementen- en vakantiebranche.

Vakantieparken en campings: open onder voorwaarden

Vakantieparken en campings mogen open zijn onder bepaalde voorwaarden. Bezoekers moeten zich kunnen houden aan de richtlijnen van het RIVM. Zoals 1,5 meter afstand houden en de hygiëneregels.

Maximaal 2 personen per vakantiehuisje

Als u geen huishouden bent, mag een gezelschap uit maximaal 2 personen bestaan. Dit is exclusief kinderen tot en met 12 jaar. Het is niet toegestaan met meer dan die 2 personen een vakantieverblijf te huren. De mensen die niet tot hetzelfde huishouden horen moeten 1,5 meter afstand houden, ook binnen in het vakantiehuis. Ook moeten zij toegang tot eigen sanitair hebben. Voor een huishouden geldt geen maximum. Zwembaden en sauna’s in de vakantieparken zijn gesloten tot en met 9 februari.

Let op:

Dit zijn landelijke regels. Lokaal kan de voorzitter van de veiligheidsregio locaties zoals vakantieparken of campings sluiten als dat nodig is. Bijvoorbeeld om drukte te voorkomen.

Hotels: open onder voorwaarden

Hotels mogen open zijn voor gasten die komen overnachten. Gasten moeten daarbij 1,5 meter afstand kunnen houden. De cafés en restaurants van hotels zijn gesloten en ook roomservice is verboden. Wel mag de horeca in een hotel een afhaalfunctie aanbieden, net zoals andere horecagelegenheden.

Sinds 1 december is het voor iedereen van 13 jaar en ouder verplicht in publieke binnenruimtes een mondkapje te dragen.

Evenementen verboden

Evenementen zijn verboden tot en met 9 februari.

Bioscopen, theaters en concertzalen gesloten

Culturele instellingen zoals bioscopen, theaters en concertzalen zijn gesloten tot en met 9 februari. Bibliotheken mogen openblijven voor het brengen en halen van boeken.

Discotheken en nachtclubs blijven gesloten.

Musea, dierentuinen en pretparken gesloten

Alle doorstroomlocaties, zoals musea, dierentuinen en pretparken zijn gesloten tot en met 9 februari.

Touringcars en recreatieve voertuigen

In het openbaar vervoer mogen alle zitplaatsen worden gebruikt. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is verplicht. Voor ander vervoer, zoals touringcars, taxi’s of personenbusjes is een gezondheidscheck vooraf verplicht, net als het dragen van een niet-medisch mondkapje als er meer dan 1 passagier is. Ook moeten de passagiers bij voorkeur vooraf reserveren.

Deze informatie is geplaatst door

KVK