Coronaregels evenementen, vakantieparken en toerisme

Deze informatie is geplaatst door

KVK

± 1 min lezen

De overheid heeft nieuwe coronamaatregelen ingevoerd. Lees welke regels er gelden voor bedrijven in de evenementen- en vakantiebranche tijdens de coronacrisis.

Verbod op evenementen

Er geldt een evenementenverbod. Uitvaarten met maximaal 100 gasten, weekmarkten en professionele sportwedstrijden zonder publiek mogen wel doorgaan.

Subsidieregeling voor geannuleerde evenementen

Heeft u uw evenement moeten annuleren vanwege de coronamaatregelen? Met de subsidieregeling voor evenementen kunt u tot 100% van de gemaakte kosten terugvragen.

Binnen- en buitensportlocaties open

Binnen en buiten sporten is toegestaan voor alle leeftijden. Sportwedstrijden binnen de eigen club mogen ook. Publiek is hierbij nog niet welkom. Het coronatoegangsbewijs is verplicht bij sport binnen vanaf 18 jaar, zoals in sportscholen en zwembaden. En op buitensportlocaties in de voorzieningen binnen. Bijvoorbeeld in kleedkamers en toiletten. Vrijwilligers en medewerkers van de sportlocatie hoeven geen coronatoegangsbewijs te laten zien als ze aan het werk zijn.

Lees meer over het coronatoegangsbewijs op sportlocaties.

Nachthoreca, clubs en discotheken dicht

Alle eet- en drinkgelegenheden, nachtclubs en discotheken zijn sinds zondag 19 december dicht.

Regels voor vakantieparken, hotels en campings

Hotels, vakantieparken en campings zijn open. Een coronatoegangsbewijs is niet verplicht. Eet- en drinkgelegenheden in hotels mogen alleen open zijn voor afhalen en roomservice. Op deze locaties gelden verder de coronaregels voor horeca.

Groepsaccommodaties

U kunt een groepsaccommodatie verhuren aan maximaal 2 personen (met uitzondering van kinderen tot en met 12 jaar) of een huishouden. Voor uw gasten geldt het advies om maximaal 4 personen per dag te ontvangen. Gasten die geen huishouden vormen, moeten 1,5 meter afstand houden.

Lees meer over vakantie in Nederland op Rijksoverheid.nl.

Mondkapjesplicht en -advies uitgebreid

Mondkapjes zijn op veel locaties verplicht. Lees meer over de mondkapjesplicht in publieke binnenruimten. Op andere plekken geldt het advies om een mondkapje te dragen. Bijvoorbeeld in drukke winkelstraten.

Deze informatie is geplaatst door

KVK