Dit artikel is gerelateerd aan:

Coronaregels voor kunst en cultuur

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen

De professionele beoefening van kunst en cultuur mag doorgaan, maar zonder publiek. Vanaf 15 januari mogen amateurs ook weer lessen volgen, zoals muziek-, toneel- en danslessen. Er mag hier geen publiek bij zijn. Het coronatoegangsbewijs is verplicht vanaf 18 jaar. Culturele locaties zoals bioscopen, musea, theaters en concertzalen blijven gesloten voor publiek.

Het dagelijkse werk mag wel doorgaan. Uw werknemers hebben geen coronatoegangsbewijs nodig. Iedereen die zich door de locatie beweegt moet een mondkapje dragen en 1,5 meter afstand houden.

Uitzonderingen

Bibliotheken mogen open blijven. Bezoekers hebben geen coronatoegangsbewijs nodig. Er zijn wel eisen aan het aantal bezoekers.

Geld terug of voucher

Heeft u door corona een culturele activiteit afgelast en kunt u deze niet verplaatsen naar een nieuwe datum? Dan kunt u uw klanten een voucher (tegoedbon) geven. Als u dat doet, dan moet u een voucher geven voor het bedrag dat is betaald voor het kaartje en de extra kosten (zoals servicekosten). Uw klanten mogen altijd hun geld terugvragen, ook als ze een voucher hebben geaccepteerd.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)