Dit artikel is gerelateerd aan:

Coronaregels voor kunst en cultuur

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

± 1 min lezen

Bent u ondernemer in de sector kunst en cultuur? U moet vanwege de coronasituatie sluiten voor publiek. Dat geldt voor bijvoorbeeld:

  • theaters
  • muziekpodia
  • musea
  • muziekscholen
  • presentatie-instellingen
  • monumenten met een publieksfunctie
  • bibliotheken (u mag wel open blijven voor het afhalen en brengen van gereserveerde boeken en voor activiteiten voor kwetsbare groepen)

U moet zich houden aan (hygiëne)regels om besmetting met en verspreiding van corona te voorkomen. De veiligheidsregio kan in uw gemeente strengere regels instellen.

Professioneel zingen

Bent u professioneel zanger? U mag in een groep repeteren, optreden en opnames maken. Het advies aan professionele zangers in een groep is om niet achter elkaar maar zigzag te staan. Voor, tijdens en na het zingen moet u 1,5 meter afstand houden en handen wassen. U krijgt een gezondheidscheck. Als u coronaklachten heeft, blijft u thuis.

Dansers en acteurs

Bent u als zelfstandig acteur of danser? Dan moet u 1,5 meter afstand houden, behalve als dat niet lukt. Bijvoorbeeld bij een bepaalde scene, parendans of choreografie.Als u binnen oefent, mogen er maximaal 30 personen in 1 ruimte zijn (inclusief kinderen t/m 12 jaar, exclusief personeel). Een afgescheiden podium geldt als een aparte ruimte.

Voucher of tegoedbon

Heeft u door corona een activiteit afgelast en kunt u deze niet verplaatsen naar een nieuwe datum? Bijvoorbeeld een voorstelling, festival of concert. Dan kunt u uw klanten een voucher (tegoedbon) geven. Als u dat doet, dan moet u een voucher geven voor het bedrag dat is betaald voor het kaartje en de extra kosten, zoals servicekosten. Klanten mogen altijd hun geld terugvragen, ook als ze een voucher hebben geaccepteerd.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven