Zoeken

Subsidie Indirecte Kostencompensatie IKC-ETS

Deze informatie is geplaatst door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezenEnglish version
Let op: tijdelijk gesloten

Gebruikt uw bedrijf veel stroom? Dan kunt u compenstie aanvragen voor de kosten van het Europese emissiehandelssysteem (EU ETS). Dit kan met de subsidie Indirecte kostencompensatie IKC-ETS (Emissions Trading Scheme).

Europese bedrijven betalen hogere elektriciteitsprijzen dan bedrijven buiten de EU door de emissierechten (voor CO2-uitstoot) in de elektriciteitsprijzen. De IKC-ETS moet voorkomen dat hierdoor de productie (en de CO2-uitstoot) naar landen buiten de EU verplaatst. De IKC-ETS vervangt de subsidieregeling Indirecte emissiekosten ETS.

Wanneer komt u in aanmerking?

U kunt subsidie Indirecte kostencompensatie IKC-ETS aanvragen als u voldoet aan onder andere deze voorwaarden:

  • u valt onder de 15 bedrijfstakken uit bijlage 4.4.1 van de regeling (bijvoorbeeld de sector aluminium, staal, kunstmest, papier of kunststof)
  • U heeft een positieve energie-audit (EED) advies van RVO
  • U moet tenminste 50% van de compensatie investeren in projecten die zorgen voor een flinke vermindering van CO2-uitstoot.

Lees hier meer over de voorwaarden voor IKC-ETS bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Hoe kunt u aanvragen?

U kunt de subsidie Indirecte kostencompensatie (IKC-ETS) niet meer aanvragen.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1