Dit artikel is gerelateerd aan:

Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VvE

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen

Gaat u als Vereniging van Eigenaren (VvE) maatregelen nemen voor energiebesparing? En zijn het minimaal 2 energiebesparende maatregelen? Bijvoorbeeld voor isolatie van dak, gevel, spouwmuur of vloer en hoogrendementsglas. Dan kan de VvE in aanmerking komen voor subsidie Energiebesparing eigen huis (SEEH). U kunt de subsidie SEEH ook gebruiken voor energieadvies of oplaadpuntadvies van een deskundig adviseur.

Wanneer komt u in aanmerking?

De subsidie SEEH kan niet gebruikt worden voor:

  • commercieel vastgoed binnen de VvE (zoals winkels of kantoren)
  • het verbouwen van scholen of kantoren tot woningen (transformatie)
  • het opsplitsen van 1 woonhuis in meerdere appartementen
  • nieuwbouw

De subsidie voor energiebesparende maatregelen heeft andere voorwaarden dan de subsidie voor energieadvies. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) geeft een overzicht van deze varianten SEEH en hun voorwaarden.

Er gelden andere voorwaarden voor de subsidie voor oplaadpuntadvies. Hiermee betaalt u de advieskosten voor het aanleggen van 1 of meer oplaadpunten voor elektrische auto’s.

Hoe kunt u aanvragen?

VvE’s kunnen voor energiebesparende maatregelen en energieadvies de subsidie SEEH aanvragen tot en met 31 december 2022. De subsidie voor oplaadpuntadvies kunt u vanaf 24 januari 2022 tot en met 30 september 2023 aanvragen.

U kunt de subsidie energiebesparing eigen huis aanvragen bij RVO. Meer informatie over het aanvraagproces SEEH vindt u ook bij RVO.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)