Enterprise Europe Network team

Deze informatie is geplaatst door

KVK

Bent u op zoek naar een zakenpartner in het buitenland? Benieuwd naar buitenlandse bedrijven of kennisinstellingen die op zoek zijn naar uw product, dienst of kennis? Enterprise Europe Netwerk (EEN) geeft toegang tot een professioneel netwerk van 600 organisaties in ruim 60 landen. Zo legt u snel en eenvoudig nieuwe internationale contacten. EEN is door de Europese Commissie opgezet om mkb’ers te ondersteunen bij internationale handel en innovatie. Aanmelden is gratis.

Digitale databank

In de digitale databank van EENExterne link staan profielen van ondernemers die op zoek zijn naar agenten, distributeurs of productiepartners. Ook vindt u in de databank partners voor technologische ontwikkeling, licentieovereenkomsten en R&D. De databank is groot: er staan duizenden (anonieme) profielen in uit ruim 60 landen. Iedere dag zijn de nieuwe samenwerkingsvoorstellen van ondernemers uit heel Europa en daarbuiten zichtbaar. Abonneer u op de e-mailwaarschuwingExterne link en ontvang iedere twee weken de nieuwste voorstellen van bedrijven in uw sector.

KVK-bijeenkomsten

In de KVK agendaExterne link vindt u alle bijeenkomsten en evenementen georganiseerd door KVK en haar partners. Wel zo handig, want sommige evenementen vinden op meerdere data en locaties plaats.

Matchmaking

Via EEN is het mogelijk op internationale vakbeurzen aan speciale matchmakingsbijeenkomstenExterne link mee te doen. Van tevoren geeft u aan welke bedrijven u graag wilt ontmoeten. Op de website regelt u vervolgens uw afspraken tijdens de beurs. Zo legt u snel en makkelijk contacten. Ook hier geldt dat u zowel kunt matchen met handelspartners als met partners voor technologische samenwerking.

Wat biedt EEN nog meer?

De adviseurs van EEN helpen u ook met:

  • marktinformatie voor handel en export
  • alle informatie over Europese wet- en regelgeving (waaronder CE-markering)
  • advies en hulp bij deelname aan Europese projecten en financiering
  • het versterken van het innovatief vermogen van uw bedrijf met de gratis "Innovatiethermometer"Externe link

Actief in 60 landen

Het EEN-netwerk is door de Europese Commissie opgezet om mkb’ers te ondersteunen bij internationale handel en innovatie. Ruim 3.000 professionals verbonden aan ruim 600 organisaties in 60 landen doen hier aan mee. Voor Nederland is KVK in het netwerk actief, samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. KVK heeft een team van 24 specialisten die voor u internationale verbindingen leggen. Dit team is onderverdeeld in verschillende sectorgroepenExterne link en werkt landelijk.

Wilt u meer informatie?

Bekijk dan de websiteExterne link of neem contact op met een KVK-adviseur. Contactgegevens van onze adviseurs vindt u op de betreffende sectorpagina.

Deze informatie is geplaatst door

KVK