Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Afgelast - Workshop: Basis van intellectueel eigendom voor start-ups – Nijmegen (april)

In verband met de ontwikkelingen rond het coronavirus hebben wij besloten onze evenementen de komende tijd te annuleren of uit te stellen. Dit besluit sluit aan bij de richtlijn om sociale contacten te beperken. Wij doen ons best iedereen die zich heeft aangemeld te berichten. Houd onze website in de gaten voor de meest actuele informatie.

U bent een startende ondernemer maar dat wilt u natuurlijk niet blijven. U wilt groeien. Succesvol worden! Dat betekent: keuzes maken. Bijvoorbeeld over een geschikte naam voor uw bedrijf, product en/of dienst. Maar weet u wat het verschil is tussen een handelsnaam en een merknaam? En heeft u al besloten of u ze gaat vastleggen? Kom voor antwoord op deze en andere vragen naar de workshop Basis van intellectueel eigendom voor start-ups.

Uit onderzoek blijkt dat bedrijven die hun kennis en/of innovatie slim beschermen succesvoller zijn en meer waarde in hun bedrijf creëren.

Programma

Octrooiadviseur Ilona Koomen geeft een praktische en interactieve workshop over 'Beschermen, geheimhouden, afkijken of delen: wat is slim voor uw bedrijf?' Tijdens deze workshop krijgt u de belangrijkste beschermingsvormen uitgelegd aan de hand van voorbeelden. U ziet hoe u gebruik kunt maken van digitale informatie uit gratis registers en -databanken. Ook geeft Ilona tips hoe u intellectueel eigendom in uw businessplan kunt integreren.

Haar eerste tip: U kunt niet vroeg genoeg starten met nadenken over de beste bescherming van uw kennis/innovatie. Zo bespaart u tijd en geld bij de ontwikkeling van (innovatieve) producten of diensten en bezorgt u uw bedrijf een vliegende start op de markt!

Aanmelden

U kunt zich niet meer aanmelden.

Behalve het geven van workshops begeleiden octrooiadviseurs van Octrooicentrum Nederland (onderdeel van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) onder andere startende ondernemers die meer willen weten over intellectueel eigendom (IE). Bijvoorbeeld over:

  • de juiste bescherming voor producten en diensten;
  • het gebruik van IE-databanken om concurrenten te monitoren, niet het wiel opnieuw uit te vinden en inbreuk op andermans rechten te voorkomen;
  • slim omgaan met je kennis bij samenwerken;
  • het maximale uit je bedrijf te halen met een goede IE-strategie.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

StartUp Nijmegen
Stationsplein 26
6512 AB Nijmegen

Datum

Do 30 apr 2020 17:00 uur

Kosten

Deelname is gratis