Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Africa Works! Afrikaanse steden van de toekomst

Afrika heeft de toekomst en die toekomst ziet er steeds stedelijker uit. Wilt u weten welke uitdagingen dat met zich meebrengt? En hoe het Nederlandse bedrijfsleven een nog grotere rol kan spelen bij de stedenbouw in Afrika? Kom dan op 8 en 9 april naar Rotterdam, naar de conferentie 'Africa works!'

Niet alleen is Afrika het continent met de grootste bevolkingsgroei, het verstedelijkt ook razendsnel. Over 6 jaar zijn er meer dan 100 steden in Afrika met meer dan 1 miljoen inwoners. Wat dit betekent, hoort u op de conferentie Africa Works! 2019Externe link. Diverse Afrikaanse delegaties komen naar Rotterdam om de top van het Nederlandse bedrijfsleven te ontmoeten.

Inspirerende sprekers

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam opent de conferentie. Peter van Mierlo (CEO van de Financieringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden) en mr. Sanjeev Gupta (Executive Director van de Africa Finance Corporation) maken deel uit van het finance panel.

Er zijn sprekers over de 1e stroom-opwekkende afvalcentrale (General Manager Samuel Alemayehu) en het grootste windpark van Afrika (Carlo van Wageningen). Ook architecten zijn aanwezig, zoals Reinier de Graaf, van OMA, en de Zuid-Afrikaan Duzan Doepel, van DoepelStrijkers. Meiny Prins, CEO van Priva, vertelt over het 'Duurzame Delta Initiatief', dat oplossingen aandraagt voor de grootstedelijke uitdagingen van deze tijd op het gebied van water, voedsel, energie en mobiliteit.

De Nederlandse watergezant Henk Ovink geeft advies hoe Afrikaanse steden ook in de toekomst de voeten droog kunnen houden.

Programma

Na het plenaire gedeelte kunnen de deelnemers inhoudelijke workshops bijwonen en deelnemen aan gepersonaliseerde matchmaking. Hierbij kunnen Nederlandse bedrijven waardevolle contacten leggen met delegaties van Afrikaanse overheden en multinationals. Er zijn ook 2 rondetafelgesprekken, deelname hieraan is op uitnodiging. Afsluitend is er een netwerkborrel.

'Building Future African Cities' is het thema van de 1e dag; 'Powering Future African Cities' is het thema van de 2e dag. Op de website van Africa Works!Externe link leest u welke sprekers en workshops er zijn, op welke dag.

RVO.nl

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) geeft uitleg over de openstaande programma's in Afrika en is ook aanwezig om vragen te beantwoorden over de instrumenten van RVO.nl.

Aanmelden en kosten

Meld u aanExterne link via de website van Africa Works! Deelname kost € 350 voor 1 dag en € 400 voor 2 dagen. Voor NABC-leden is dat € 250 voor 1 dag en € 300 voor 2 dagen. Als u nu lid wordt van NABC, krijgt u een gratis ticket voor 2 dagen.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Arne Doornebal, NABCE: arne.doornebal@nabc.nlExterne linkT: +31 (0)6 1027 8647

Organisatie

Africa Works! vindt voor de 4e keer plaats en wordt georganiseerd door de Netherlands-African Business Council (NABC). Het ministerie van Buitenlandse Zaken en NLinBusiness ondersteunen de conferentie.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Van Nelle Fabriek
Van Nelleweg 1
3044 BC Rotterdam

Datum

Ma 8 apr 2019 - 9 apr 2019

Tijd

9:00 uur

Kosten

  • Deelname kost € 350 voor 1 dag, € 400 voor 2 dagen
  • NABC-leden betalen € 250 voor 1 dag, € 300 voor 2 dagen
  • Gratis ticket voor 2 dagen als u nu NABC-lid wordt