Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Agro handelsmissie naar Oezbekistan

Wilt u de mogelijkheden verkennen die Oezbekistan biedt aan de Nederlandse agrosector? Neem dan van 9 tot en met 13 maart deel aan de agrarische bedrijvenmissie naar Oezbekistan, onder leiding van de Nederlandse ambassadeur in Moskou Rob Swartbol en landbouwraad Meeuwes Brouwer.

Sinds de politieke, economische en landbouwhervormingen in 2017 is Oezbekistan een nieuwe, interessante opkomende markt. Steeds meer Nederlandse bedrijven oriënteren zich op de Oezbeekse markt.

Kansen voor Nederlandse agrobedrijven

Met ruim 30 miljoen consumenten staat Oezbekistan in de groeiende belangstelling van het Nederlandse bedrijfsleven. Het land ziet Nederland als een belangrijke partner op land- en tuinbouwgebied. Er zijn mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven die actief zijn in (glas)tuinbouw, de aardappelketen, zuivel en de pluimveeketen.

AgroWorld Uzbekistan 2020

Tijdens een eerdere missie gingen 45 agrarische bedrijven mee naar Tasjkent en Namangan. Dit keer gaat de missie naar Tasjkent en de regio Samarkand. In Tasjkent vindt namelijk de 15e internationale landbouwbeurs AgroWorld Uzbekistan 2020Externe link plaats. Samarkand is een van de grootste en belangrijkste (landbouw-)economische regio's van het land.

Activiteiten tijdens de missie

  • Agro food seminar in Tasjkent en Samarkand. De deelnemers kunnen een korte pitch houden, gevolgd door individuele matchmaking met potentiële Oezbeekse zakenpartners;
  • ontbijt in Tasjkent met vertegenwoordigers van internationale (financiële) organisaties (Wereldbank/IFC, Asian Development Bank, EU-delegatie, USAID/DAI);
  • overleg en discussie onder leiding van de ambassadeur, met hoog geplaatste vertegenwoordigers van het ministerie van Landbouw in Tasjkent en de regionale autoriteiten in Samarkand;
  • bezoek aan de beurs AgroWorld. De ambassadeur en de landbouwraad wonen de officiële opening bij, met veel media-aandacht;
  • netwerkrecepties in Tasjkent en Samarkand;
  • 1 of 2 bedrijfsbezoeken in de regio van Samarkand, afhankelijk van de beschikbare tijd.

Voorlopig programma

DatumOnderdeel
Maandag 9 maart- Aankomst in Tasjkent- Welkom/netwerkreceptie
Dinsdag 10 maartProgramma Tasjkent
Woensdag 11 maart- Programma Tasjkent- 's avonds programma Samarkand
Donderdag 12 maartProgramma Samarkand
Vrijdag 13 maart Vertrek vanuit Tasjkent of Samarkand

Het definitieve programma wordt bekend als we weten hoeveel en welke bedrijven willen deelnemen. Op die manier kan het programma zo goed mogelijk worden afgestemd.

Aanmelden en kosten

Meld u aan per e-mailExterne link vóór 31 januari, onder vermelding van 'Agricultural Trade Mission Uzbekistan. Deelname is gratis. Toegang tot de beurs is gratis. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:E: MOS-LNV@minbuza.nlExterne linkT: +7 4957 97 2917

Organisatie

De Nederlandse ambassade in Moskou, die ook geaccrediteerd is voor Oezbekistan, organiseert de handelsmissie, in samenwerking met de Nederlandse honorair consul in Tasjkent.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Tasjkent, Samarkand

Datum

Ma 9 mrt 2020 - 13 mrt 2020

Kosten

  • Meld u aan per e-mail vóór 31 januari
  • Deelname is gratis
  • Toegang tot de beurs is gratis
  • Reis en verblijf zijn voor eigen rekening