Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Bijeenkomst DEI+ voor innovaties aardgasvrij - Amsterdam

Werkt u aan energie-innovaties die de gebouwde omgeving, utiliteitsbouw, woningen en/of wijken versneld aardgasvrij maken? Wilt u in aanmerking komen voor de subsidie DEI+? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op 14 maart in het Planetarium Meeting Center in Amsterdam.

RVO.nl informeert u over de voorwaarden van de subsidie Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie - DEI+? De TKI Urban energy helpt u bij matchmaking.

Het DEI+thema innovaties aardgasloze woningen, wijken en gebouwen richt zich op experimentele ontwikkeling (pilots) en/of experimenteel onderzoek dat binnen een jaar leidt tot concrete innovaties voor aardgasvrije oplossingen. De oplossingen moeten binnen een jaar na afronding van het project beschikbaar zijn voor de markt.

Wie het eerst komt, het eerst maalt

De subsidie voor innnovaties aardgasvrij was in 2018 de tender Programma 0 van Urban Energy. Als onderdeel van de DEI+ geldt nu 'wie het eerst komt, het eerst maalt'. Dit betekent dat subsidieaanvragen worden toegekend, totdat het volledige subsidiebedrag is uitgeput. De regeling opent op 1 april 2019.

Matchmaking

RVO.nl en TKI Urban Energy organiseren deze bijeenkomst om u te informeren over de DEI+regeling en om u een kickstart te geven bij de vorming van een consortium. TKI Urban Energy infomeert u over kansrijke projecten en helpt u bij het vinden van samenwerkingspartners. We adviseren u met uw projectvoorstel aansluiting te zoeken bij gemeenten die werken aan de proeftuinprojecten aardgasvrije wijken.

Programma

12:30Registratie en ontvangst met koffie/thee
13:30Welkomstwoord en toelichting DEI+regeling voor innovaties aardgasvrij.Daniël van Rijn, senior adviseur bij RVO.nl licht de DEI+ regeling toe (procedures en criteria). Hij geeft ook kort uitleg over andere subsidieregelingen. Met enkele voorbeelden laat hij zien welke projecten subsidie uit DEI-regeling kregen in 2018 .
14:15Toelichting op rol TKI Urban Energy en aankomende consortiadagen door Michiel van der Vight, innovatiecoach DEI+ regeling Aardgasvrij, TKI Urban Energy.
14:30Praktische informatie over het vervolg van het programma en wisselmoment.
14:40Pauze
15:00Ronde 1. U kunt kiezen uit diverse opties (elk in een verschillende zaal)
1. Open space discussie: Deelnemers kiezen een ronde tafel met het thema van hun voorkeur. Zij pitchen kort hun idee en geven aan welk soort consortiumpartner zij zoeken. Ook heeft u gelegenheid vragen te stellen over de voorwaarden van de subsidie en waar innovaties aan moeten voldoen. Een adviseur van TKI Urban Energy of de RVO.nl begeleidt elke tafel.
2. 10 minuten gesprekken. U meldt zich voor een individueel adviesgesprek met:
  • Een RVO-adviseur om een idee vertrouwelijk te toetsen of meer te weten te komen over financiering, of
  • Een adviseur van TKI Urban Energy, om een idee vertrouwelijk te toetsen, of specifiek op zoek te gaan naar een of meer consortiumpartners.
3. U gaat rechtstreeks in gesprek met andere deelnemers (eigen initiatief)
15:40Ronde 2. U kunt nogmaals kiezen uit dezelfde opties als ronde 1.
16:20Ronde 3. U kunt nogmaals kiezen uit dezelfde opties als ronde 1.
17:00Netwerkborrel en napraten.
17:30Einde

We organiseren deze bijeenkomst ook op 2 ander dagen.

Meld u nu aan!

Er zijn maximaal 100 plaatsen. Meld u daarom snel aan via duurzaamgegbouwd.nlExterne link.

Meer weten?

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Planetarium Meeting Center
Kromwijkdreef 11 (navigatie: Loosdrechtdreef 3)
Amsterdam

Datum

Do 14 mrt 2019

Tijd

12:30 - 17:30 uur

Kosten

Gratis, maar maximaal 100 plaatsen