Dit evenement is al geweest.Bekijk andere evenementen.

Bijeenkomst Kennisbescherming bij Europese samenwerking in de LS&H sector

Bent u ondernemer of onderzoeker en wilt u weten hoe u uw technische innovatie in de Life Science & Health sector het beste kunt beschermen? Wilt u deelnemen aan samenwerkingsprojecten en vraagt u zich af hoe u tegelijkertijd uw kennis beschermt en een interessante samenwerkingspartner blijft? Kom dan naar de bijeenkomst Kennisbescherming bij Europese samenwerking in de LS&H sector.

Tijdens de bijeenkomst krijgt u antwoord op deze en andere vragen over intellectueel eigendom – ofwel intellectual property (IP). ZonMw en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) organiseren de bijeenkomst vanuit het programma ‘MKB in Europa’. Octrooicentrum Nederland, onderdeel van RVO.nl, verzorgt de inhoudelijke presentaties over IE.

Programma

14:00-14:15 uurInloop
14:15-15:20 uurOctrooien en andere IE-rechten in LS&Hdoor Octrooicentrum Nederland
15:20-15:30 uurPauze
15:30-16:30 uurIE bij samenwerking: wanneer en hoe?door Octrooicentrum Nederland
16:30-16:45 uurFinancieringsmogelijkheden voor IE (nationaal en internationaal)
16:45-17:30 uurNetwerkborrel

Aanmelden

Meld u aan via het online aanmeldformulierExterne link. Deelname is gratis, maar registratie is verplicht.

MKB in Europa

Het programma MKB in Europa is een samenwerking tussen RVO.nl en ZonMW en heeft als doel ondernemers te ondersteunen bij Europese samenwerking en bij het vinden van financiering hiervoor.Lees meer over het stimuleringsprogrammaExterne link, de agenda en verslagen van eerdere bijeenkomsten.

Ook zijn er van 2 Europese regelingen (Eurostars en Fast Track to Innovatio) video’s gemaakt met uitleg van de regeling en ervaringsverhalen van de ondernemers.Bekijk de 2 video's op de EurostarspaginaExterne link en op de FTI-pagina de video's over Fast Track to InnovationExterne link.

Vragen?

Heeft u nog vragen over de bijeenkomst of het programma MKB in Europa? Mail deze dan naar pps@zonmw.nlExterne link.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Duur

Één-dags event

Kosten

Deelname is gratis