Bijeenkomst: Ontdek uw kansen voor circulair zakendoen in België

Ons buurland België is, net als Nederland, actief op het gebied van circulaire economie. Samen hebben zij ambitieuze doelstellingen om de transitie naar een circulaire economie te versnellen. Dit biedt goede marktkansen voor Nederlandse bedrijven en organisaties die actief zijn binnen de keten.

De Nederlandse ambassade in België wil samen met RVO en Holland Circular Hotspot, de komende jaren de samenwerking rond het thema circulaire economie tussen Nederland en België versterken. De nadruk ligt op:

  • bij elkaar brengen van publieke en private partners uit beide landen,
  • handelsmissies organiseren,
  • het netwerk versterken, en
  • kennisuitwisseling mogelijk maken.

Om invulling te geven aan deze intentie nodigen wij u graag uit om de dialoog met ons aan te gaan en te komen tot een duurzame samenwerking met België.

Kansen per sector: plastics en bouw

Kansen voor plastics en chemische recycling

Een recente marktverkenning en een handelsmissie eind 2021 hebben laten zien dat er circulaire kansen zijn voor plastics en chemische recycling. Uit het onderstaande rapport 'Circulair ondernemen in België: Marktkansen in de gebouwde omgeving & plastics' komt naar voren dat er kansen voor Nederlandse bedrijven liggen voor chemische recycling, afvalinzameling en bio-based plastics.

Kansen voor bouw

Het Kansenrapport Duurzame en Circulaire Bouw in België (pdf) werd gepresenteerd tijdens de succesvolle handelsmissie duurzame infrabouw en circulaire bouw naar België (mei 2022). Dit rapport identificeerde veel marktkansen voor circulaire en duurzame bouw. Niet alleen concrete kansen op sectorniveau (zoals renovatie), maar ook circulaire bouwthema's (zoals aanpasbaar bouwen). Daarnaast identificeerde het rapport ook aanbestedingskansen.

Tijdens deze bijeenkomst zetten de organisatoren de uitkomsten van het rapport en de handelsmissie voor u op een rij: Welke inzichten hebben we nu en waarmee kunnen we het beste aan de slag?

Wat kunt u verwachten?

Op 8 november organiseren wij 2 bijeenkomsten:

  • In de ochtend gaan we in gesprek met organisaties op het gebied van plastic en chemische recycling.
  • In de middag ligt de focus op organisaties in de bouwsector (woning- en utiliteitsbouw).

Beide bijeenkomsten beginnen met een plenair gedeelte, waarna u kunt aansluiten bij diverse deelsessies. Tijdens de plenaire opening informeren wij u over recente activiteiten van de Rijksoverheid, en de ondersteunende rol daarbij van de Nederlandse ambassade in België, de RVO en Holland Circular Hotspot.

In de deelsessies gaan we graag met u in gesprek om de behoefte vanuit de Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen te identificeren. We bespreken de mogelijkheden voor uw bedrijf in buurland België. Wat heeft u te bieden aan de Belgische markt? In welke mate bent u onderscheidend van dat wat al wordt aangeboden? En hoe kan de overheid ondersteunend zijn bij uw ambities?

Programma

Dinsdag 8 november

  • 09:30 – 13:15 uurPlastics & chemische recycling (inclusief lunch)
  • 13:30 – 17:30 uurBouw (inclusief borrel)

Deelname en kosten

Meld u aan voor deze sessie. De uiterste aanmelddatum is 7 november 2022. Deelname is gratis.

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de business development coaches van RVO via bdc@rvo.nl.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1