Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Bijeenkomst Taking next steps: haal kinderarbeid uit de keten

Heeft u waardevolle inzichten om kinderarbeid aan te pakken? Wilt u meedenken over praktische oplossingen in de toeleveringsketen of op landelijk niveau? Kom op 27 en 28 januari naar de internationale bijeenkomst 'Taking next steps on ending child labour in global supply chains' in Leiden.

In de huidige toeleveringsketens weten we vaak niet waar onze producten worden gemaakt of onder welke omstandigheden grondstoffen worden gewonnen. U kunt met uw bedrijf of organisatie een belangrijke bijdrage leveren aan de kennis over en aanpak van kinderarbeid.

SDG 8.7

Zo'n 152 miljoen kinderen in de wereld zijn het slachtoffer van kinderarbeid. De Nederlandse overheid heeft zich gecommitteerd aan SDG 8.7: het uitbannen van kinderarbeid vóór het jaar 2025.

SDG staat voor Sustainable Development Goals, ofwel Duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Lees hier meer over op www.sdgnederland.nlExterne link.

Bestrijding kinderarbeid

Het bestrijden van kinderarbeid is de verantwoordelijkheid van iedereen. Als consument, bedrijf, overheid, vakbond, ngo en gemeenschap hebben we allemaal een verantwoordelijkheid tegenover deze kinderen. Daarom roepen we iedereen op om vervolgstappen te nemen om vóór 2025 een einde te maken aan kinderarbeid.

Programma

Bekijk het programmaExterne link van de bijeenkomst.

Aanmelden en kosten

Meld u aanExterne link vóór 17 januari. Deelname is gratis.

Meer weten?

Meer informatie vindt u op de website Taking next steps.Externe link

Heeft u nog organisatorische vragen? Neem dan contact op met ons.E: takingnextsteps@rvo.nlExterne link

Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met:Nathalie Ankersmit, adviseur klant en informatie bij de Rijksdienst voor Ondernemend NederlandE: nathalie.ankersmit@rvo.nlExterne link

Organisatie

De bijeenkomst wordt georganiseerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de International Labour Organization (ILO), Global March against Child Labour en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Stadsgehoorzaal
Breestraat 60
2311 CS Leiden

Datum

Ma 27 jan 2020 - 28 jan 2020

Tijd

8:30 uur

Kosten

  • Meld u aan vóór 17 januari
  • Deelname is gratis