Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Bon Bini for Business Summit Curaçao & Nederland met minister-president Rutte en staatssecretaris Knops

Richt u zich als Nederlandse ondernemer op de fysieke, digitale, of dienstverlenende logistiek? Werkt u aan innovatieve businesskansen en heeft u interesse in de zakelijke mogelijkheden in Curaçao? Ga dan mee naar de Bon Bini for Business Summit Curaçao & Nederland met aanwezigheid van minister-president Mark Rutte en staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Raymond Knops op 21 januari.

Het Bon Bini for Business Summit Curaçao & Nederland vindt plaats in Curaçao, van 20 tot en met 22 januari 2019.

Voor wie

Deze missie is interessant voor bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn binnen de thema’s innovatie en logistiek en zich voornamelijk richten op innovatief werken in de private en publieke sector. Daarnaast ligt de focus op organisaties die logistieke connecties maken in fysieke infrastructuur, digitale dienstverlening en financieel/fiscale dienstverlening. Deelname is ook interessant voor bedrijven die op zoek zijn naar investeringsmogelijkheden en zaken willen doen in Curaçao, of via Curaçao met de Latijns-Amerikaanse regio.

Bon Bini for Business: innovatie, businesskansen en investeringen binnen het Koninkrijk

In juni vond in Den Haag 'Bon Bini for Business: Businesskansen en investeringen binnen het Koninkrijk' plaats in aanwezigheid van minister-president Mark Rutte en minister-president Eugene Rhuggenaath. Tijdens deze eendaagse investeringsconferentie promootte minister-president Rutte het HandelsinstrumentariumExterne link van RVO.nl aan ondernemers met interesse om te investeren in Curaçao. Het instrumentarium is sinds 1 januari 2018 ook beschikbaar voor ondernemers in de Caribische regio van het Koninkrijk Het biedt de mogelijkheid om de export verder vorm te geven vanuit Curaçao.

Programma

Centraal in het programma is de Bon Bini for Business Summit Curaçao & Nederland dat op 21 en 22 januari plaatsvindt. Rondom deze Business Summit worden netwerkevenementen en bedrijfsbezoeken georganiseerd.

Tijdens de Business Summit spreken minister-president Rutte en minister-president Rhuggenaath met Curaçaose en Nederlandse vertegenwoordigers uit politiek, bedrijfsleven en kennisinstellingen. Ze gaan in op het Curaçaose ondernemingsklimaat, trends, ontwikkelingen en concrete kansen om zaken te doen.

Bekijk het voorlopige programma (pdf, Engelstalig)Externe link.

Curaçao

CuraçaoExterne link heeft een lokale markt van 160.000 inwoners en ontvangt ruim een miljoen bezoekers per jaar. Kansrijke sectoren in Curaçao zijn toerisme, logistiek, olie, duurzame energie, financiële dienstverlening en ICT. Het toeristisch product is goed ontwikkeld en biedt vele kansen in infrastructurele projecten.

Het eiland wil moderne financiële dienstverlening blijven aanbieden. Voor de logistieke sector is van belang dat Curaçao op een geografisch strategische plek ligt voor in omvang toenemende handelsstromen. Het eiland heeft een unieke diepzeehaven en een luchthaven waarin wordt geïnvesteerd.

De wetgeving van Curaçao is vergelijkbaar met die van Nederland en er is een gezamenlijk rechtstelsel, wat zorgt voor een stabiel rechtsklimaat. Bovendien is men meertalig, met Nederlands als een van de officiële talen. Door deze gunstige omstandigheden is Curaçao ook geschikt als voorportaal en hub naar het vasteland van Centraal en Latijns-Amerika.

De regering Rhuggenaath werkt hard aan het bevorderen van een gunstig ondernemingsklimaat, onder andere door het vergroten van de snelheid van vergunningprocedures en de flexibilisering van de arbeidsmarkt. De lancering van het economische herstelplan moet de lokale economie bevorderen en het aantrekkelijk maken om te investeren in Curaçao.

Kosten en deelname

Deelname kost € 475 per organisatie (max. 2 deelnemers per organisatie). Bij meer dan 2 deelnemers per organisatie betaalt u € 250 per extra deelnemer. Let op: Iedere deelnemer meldt zich apart aan.

Het dienstenpakket bevat: deelname aan de Business Summit, (collectieve) programmaonderdelen en netwerkevenementen, collectief lokaal vervoer en lokale ondersteuning door de organisatie tijdens het verblijf in Curaçao.

Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. Een reisbureau is gevraagd een reisarrangement samen te stellen.

Aanmelden

De inschrijving voor deze missie is gesloten.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Hanneke BogaertsE: hanneke.bogaerts@rvo.nlExterne link

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Willemstad

Datum

Zo 20 jan 2019 - 22 jan 2019

Kosten

  • De inschrijving is gesloten
  • Deelname kost € 475 per organisatie (maximaal 2 deelnemers)
  • Bij meer dan 2 deelnemers betaalt u € 250 per extra deelnemer
  • Elke deelnemer moet zich apart aanmelden
  • Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening