Circulair ondernemen in de mode

Dat de wegwerpcultuur een aanslag vormt op het milieu is een feit voor veel ondernemers in de mode. Steeds ondernemers in de mode hebben de behoefte om kleding een tweede leven te geven. Inmiddels zijn ingewikkelde termen als recycling en upcycling al bijna een norm voor de technische ontwerpers in de mode.

Wat kun jij als modeontwerper, modelabel en moderetailer doen om mee te gaan met de verduurzaming van jouw modebedrijf? Wat is dan jouw businessmodel? Wat zijn de eerste keuzes en stappen die je kan nemen? Wil jij een beeld hebben van de antwoorden op deze vragen? Marjolein van de Donk een gedreven mode onderneemster van “Rethink your wardrobe” bespreekt de antwoorden op de vragen hierboven tijdens de online KVK workshop.

Aan de hand van de volgende vier onderwerpen gaan we de diepte in:

  • customization
  • recycling en upcycling
  • personalization
  • “Be bold stand for something”.

Deze workshop is een side event van EU Fashion Match Amsterdam 10.0, een internationale virtuele mode matchmaking op 25 en 26 januari 2021. Naast deze workshop kan je ook meteen meedoen met de matchmaking en netwerken met andere ondernemers in de internationale modesector. De workshop heeft een internationaal karakter en daarom is de voertaal Engels.

De workshop is live op 26 januari 2021 van 9:30 – 10:30 uur in MS Teams. Een week voordat de workshop plaatsvindt ontvang je een link om toegang te krijgen. Heb je na deze workshop begeleiding nodig om je vragen te bespreken, dan kan een KVK innovatie adviseur jou kosteloos hierbij helpen.

Deze informatie is geplaatst door

KVK

Details

Locatie

Online

Datum

Di 26 jan 2021

Tijd

9:30 - 10:30 uur

Gratis
Direct aanmelden