Dit evenement is al geweest.Bekijk andere evenementen.

Cleantechmissie Boston: energiesystemen en duurzaam bouwen

Bent u een cleantechondernemer met een innovatieve technologie, gerelateerd aan energiesystemen of duurzaam bouwen? En wilt u zakenpartners aan de Amerikaanse oostkust ontmoeten? Meld u dan aan voor de missie naar Boston.

InnovationQuarter en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), partners in Trade & Innovate NLExterne link, organiseren samen met FME een privaat-publieke samenwerkingsmissie naar Boston met als thema 'Energy systems and sustainable building'. Hiervoor zoeken we cleantechondernemers die een innovatieve technologie hebben op een van de volgende gebieden:

  • gebouwautomatisering;
  • circulaire bouwmaterialen;
  • installatietechniek;
  • energieopslagsystemen.

Klimaat- en emissieproblemen

Boston is koploper als het gaat om de voorbereiding van de gevolgen van klimaatverandering en het verlagen van CO2-uitstoot. De stad is uitgeroepen tot de meest energiezuinige stad van de VS en won in 2018 de Bloomberg American Cities Climate Change. Gebouwen die niet voor woningen bestemd zijn, zorgen in Boston voor 70% van de uitstoot van broeikasgassen. Daarom zijn infrastructuur en bouw belangrijke aandachtspunten bij het aanpakken van klimaat- en emissieproblemen.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Tijdens deze missie kunt u de Amerikaanse markt ontdekken, relevante connecties leggen en uw innovaties aan lokale partijen presenteren. Samen met Scandinavische bedrijven bezoeken we toonaangevende bedrijven, zijn er workshops en showcases, en kunt u netwerken. Boston heeft gunstige omstandigheden voor innovatieve bedrijven. Er zijn dus kansen genoeg.

Conferentie Horizon19

Op 19 en 20 september vindt Horizon19Externe link in Boston plaats. Door deze conferentie zijn veel bedrijven, investeerders en potentiële klanten en/of zakenpartners aanwezig; er zijn mogelijkheden voor B2B-matchmaking. Naast de conferentie vindt er ook een 'meet-the-buyer'-evenement plaats. Deelnemers worden daar aan relevante zakenpartners gekoppeld. Van elke deelnemer aan de missie wordt een profiel gemaakt, zodat we de beste matches kunnen maken.

Voorlopig programma

Bekijk het voorlopige programma.Externe link

Deelname en kosten

Meld u aanExterne link vóór 6 september. Deelname kost € 500 excl. btw per organisatie, maximaal 2 deelnemers. Dit is inclusief programma, lunch, diner en lokaal vervoer. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Stephan van de Wall, adviseur Business Development, Rijksdienst voor Ondernemend NederlandE: stephan.vandewall@rvo.nlExterne linkT: 088 042 1554

Mogelijk gemaakt door Trade & Innovate NL

Trade & Innovate NL is een landelijk netwerk van publieke organisaties dat Nederlandse ondernemers verbindt, met elkaar en met opdrachtgevers uit het buitenland. Samen bundelen we de krachten van publieke organisaties om ondernemers beter te ondersteunen op internationale markten.

Trade & Innovate NL organiseert evenementen, vooral gericht op en in Azië, Noord-Amerika en Europa. Een van de focusthema's daarbij is Smart Cities.Logo Trade and Innovate

Lees meer op de website van Trade & Innovate NLExterne link

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Duur

Meerdaags event

Kosten

  • Meld u aan vóór 6 september
  • Deelname kost € 500 excl. btw per bedrijf (maximaal 2 deelnemers)
  • Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening