Digitale Cleantech scale-up innovatiemissie Boston

Bent u klaar om uw cleantech-innovatie internationaal op te schalen? Wilt u zakendoen, samenwerken of contacten leggen met bedrijven, ondernemers, onderzoekers of investeerders in de regio Boston? Ervaart u ook de uitdaging van het verder brengen van online meetings met nieuwe contacten, mogelijke partners of investeerders? Meld u dan aan voor de online scale-up innovatiemissie naar Boston.

Leer hoe u een online meeting verder kunt brengen en concrete vervolgstappen kunt maken op de Noord-Amerikaanse markt. U krijgt inzicht in het cleantech ecosysteem in de regio Boston en opgezette 1 op 1 meetings met mentoren en het lokale netwerk, afhankelijk van uw wensen en interesses in het ecosysteem in Boston.

Voor wie?

De focus van deze innovatiemissie ligt op scale-ups met innovatieve technologische oplossingen op het gebied van cleantech. Denk aan mobiliteit/transport, energieopslag, electriciteitsproductie, grid management, gebouwde omgeving of duurzame steden.

De missie is vooral geschikt voor oprichters, R&D managers, CTO's, CEO's en business development managers van geïnteresseerde scale-ups in bovengenoemde technologiegebieden, die voldoen aan de volgende criteria:

  • reeds een bewezen marktacceptatie van product of dienst op de Nederlandse/Europese markt (product market fit);
  • reeds gestart of klaar voor internationale opschaling naar de VS;
  • team: management met bewezen business ervaring;
  • reeds opgehaalde financiering;
  • hoogtechnologisch innovatief product of dienst, potentieel disruptief;
  • op zoek naar partners voor samenwerking;
  • een aantoonbaar goede aanleiding om nu mee te gaan naar Boston (nut en noodzaak van deze missie)

Vrouwelijke ondernemers nodigen we met nadruk uit om deel te nemen aan deze missie.

Programma

Bekijk het programmaExterne link.

Kansen Boston

Boston loopt in de VS voorop als het gaat om klimaatacties en vermindering van CO₂-emissies. De stad is benoemd tot de meest energie-efficiënte stad van de VS en won in 2018 de Bloomberg American Cities Climate Challenge.

Het ecosysteem in de regio Boston en de staat Massachusetts heeft uitstekende randvoorwaarden voor het implementeren van innovaties. Het progressieve beleid in Massachusetts op het gebied van duurzame energie, innovatie en onderwijs en de unieke concentratie van R&D, universiteiten, innovatie en start-up activiteiten maakt het een ideale regio voor vooraanstaande bedrijven, academici en innovators. Volgens de US Chamber of Commerce heeft Boston het beste ecosysteem in de VS voor start-ups en is dit een trekpleister voor vroege fase investeerders.

De regio Boston biedt cleantech start-ups en scale-ups een breed netwerk en veel kansen. Dit komt door een groot netwerk van incubators en accelerators, waaronder de grootste Amerikaanse cleantech incubator Greentown Labs, dat in Boston is gevestigd.

Kosten

Deelname aan deze online missie kost € 250 excl. btw per bedrijf.

Aanmelden

Bent u klaar voor de volgende stap naar de VS? Meld u dan aan voor deze missie via het online aanmeldformulierExterne link. U zich inschrijven tot en met 14 september 2020.

Let op: er is ruimte voor maximaal 10 bedrijven. De organisatie vindt het belangrijk dat de bedrijven die deelnemen binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus van de missie passen. Daarnaast streven wij naar een diverse groep deelnemers. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan de missie.

Als er meerdere kwalitatief goede aanmeldingen zijn, selecteert de selectiecommissie de deelnemers op basis van bovenstaande criteria. Definitieve deelname bevestigen wij in de week van 14 september.

Meer informatie

Heeft u vragen over de innovatiemissie? Neem dan via e-mailadres innovatiemissies@rvo.nlExterne link contact op met:

  • Alexandra Dousi-de Vogel, voor inhoudelijke vragen
  • Chantal Mas, voor organisatorische vragen

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Boston

Datum

Vr 9 okt 2020 - 19 nov 2020

Kosten

Deelname kost € 250 excl. btw per bedrijf

Direct aanmelden