Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Digitale missie Smart & e-Mobility, Amerikaanse westkust

Bent u actief op het gebied van slimme en duurzame mobiliteit aan de westkust van de Verenigde Staten, of zou u daar in de toekomst zaken willen doen? Neem dan van 15 tot en met 19 juni deel aan de pilot digitale missie VS. Deze missie brengt u naar Silicon Valley zonder dat u uw huis hoeft te verlaten.

U krijgt de kans om uw kennis en netwerk te verbreden.

Primeur digitale handelsmissie

De digitale handelsmissie is een primeur voor Nederland en wordt formeel geopend door Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en Eleni Kounalakis, plaatsvervangend gouverneur van Californië. De staat Califonië is de 5e economie van de wereld.

De openingssessie biedt u de unieke kans om uw bedrijf te positioneren, vragen te stellen en in dialoog te gaan met beide bewindspersonen. De missie biedt u voorts de kans om in uw eigen omgeving kennis te nemen van de laatste ontwikkelingen op het gebied van elektrisch vervoer aan de westkust van de Verenigde Staten en in contact te komen met potentiële zakenpartners.

Programma

Het programma van deze digitale missie bestaat uit enkele centrale online bijeenkomsten. Er is een officieel openingsmoment met hoge ambtenaren uit Nederland en Californië. Ook is er een serie thematische webinars met Nederlandse en Amerikaanse experts.

Daarnaast organiseren wij meerdere informele online netwerkmomenten. Dit geeft u de mogelijkheid om een sterk netwerk op te bouwen.

Tot slot zijn er 4 break-outsessies over de volgende onderwerpen:

 • Waterstof en mobiliteit;
 • Actuele ontwikkelingen in de e-mobility in Californië (georganiseerd door Noord-Holland en S4C);
 • De Zero Emission Vehicle Alliance;
 • Financiering van laadinfrastructuur (in samenwerking met de California Energy Commission).

Daarnaast krijgt u via een webinar een thematische introductie over mobiliteit in Los Angeles.

Op deze manier bieden wij u een compleet programma, verspreid over 5 dagen. De bijeenkomsten variëren van 45 minuten tot een uur, maximaal 2 uur per dag. U kunt binnen de opzet van de missie uw eigen keuzes maken, om zo tot een programma te komen dat op uw wensen is afgestemd.

Bekijk het voorlopige programma (pdf, Engelstalig)Externe link.

Aansluiting op webinars Forth

Deze digitale handelsmissie sluit volledig aan op het online programma van Forth. Dit is de Amerikaanse koepelorganisatie voor de promotie van elektrisch, slim en deelvervoer.

Forth houdt van 15 tot en met 19 juni een serie webinars, ter vervanging van het Electric Vehicle Symposium (EVS33) en Roadmap 13. Deze beurs zou plaatsvinden in Portland (Oregon), maar is vanwege de coronacrisis afgelast.

Als u deelneemt aan deze digitale handelsmissie, kunt u ook alle sessies van Forth volgen.

De thema’s van de Forth webinars zijn:

 • Equitable Transportation Electrification;
 • Consumer Engagement & EV Adoption;
 • Cities Leading the Transportation Electrification Charge;
 • Charging Heavy-Duty Electric Vehicles;
 • Electrifying Shared Mobility.

Trainingssessies ter voorbereiding

Voorafgaand aan de missie bieden wij u een aantal trainingssessies aan over de zakencultuur in de VS en het businessklimaat aan de westkust. Deze sessies bieden wij aan als video, die u ter voorbereiding kunt bekijken, in uw eigen tempo en wanneer u dat wilt.

Daarnaast bieden wij u in 2 sessies een pitchtraining. Zo bereidt u zich voor op het (online) presenteren van uw bedrijf en product, zowel in een lokale setting als via online kanalen. De eerste sessie is een vooraf opgenomen video, de tweede sessie is een interactieve livesessie gericht op de deelnemende bedrijven.

Aan het eind van de missie vindt een evaluatiesessie plaats. Hier krijgt u de mogelijkheid om uw follow-upplannen te realiseren, met hulp van ons consulaat in San Francisco.

Deelname pilot

Deze digitale missie is een pilot. Deelname is daarom gratis. Bij volgende digitale missies kan een deelnemersbijdrage worden gevraagd.

We begrijpen dat deelname aan het programma extra inspanning van u vraagt. Daarom kunt u zich samen met uw collega's aanmelden. Zo kunt u elkaar afwisselen en deelnemen aan de sessies die aansluiten op uw expertisegebied.

Aanmelden

Meld u aan voor deelnameExterne link. De uiterste aanmelddatum is 12 juni.

Na registratie neemt het consulaat in San Francisco per e-mail contact met u op voor een aanvullende intake.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Nederlandse overheid hecht belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemenExterne link en onderschrijft de OESO-richtlijnen voor Multinationale OndernemingenExterne link. Hierin zijn de MVO-normen voor internationaal actieve ondernemers vastgelegd.

Het naleven van deze OESO-richtlijnen is 1 van de voorwaarden om te kunnen deelnemen aan deze missie. Om te beoordelen of uw bedrijf of organisatie voldoet aan deze voorwaarden, vragen wij u bij aanmelding een MVO-zelfscan in te vullen.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Deborah van den Brande, senior beleidsmedewerker bij het consulaat-generaal in San FranciscoE: deborah-vanden.brande@minbuza.nlExterne linkT: + 1 (415) 291-2081M: +1 (415) 608-7358

Organisatie

Het consulaat-generaal in San Francisco organiseert deze pilot. Dat doen ze in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de ambassade in Washington. Ook verschillende Nederlandse steden, waaronder Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, zijn hierbij betrokken.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Online

Datum

Ma 15 jun 2020 - 19 jun 2020

Kosten

 • Uiterste aanmelddatum: 12 juni
 • Deelname is gratis (pilot)