Dit evenement is al geweest.Bekijk andere evenementen.

Economische missie Boston met minister-president Rutte, minister Bruins en watergezant Ovink

Wilt u zakendoen of kennis opdoen over LSH, Robotics/AI of Climate Resilience in Boston, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Massachusetts? Ga dan van 16 tot en met 19 juli mee met de economische missie in aanwezigheid van minister-president Mark Rutte, minister voor Medische Zorg en Sport, Bruno Bruins en de watergezant Henk Ovink.

Zakelijk missieleider is Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW.

Boston

De staat Massachusetts met hoofdstad Boston, is het centrum van onderzoek en innovatie aan de oostkust van de Verenigde Staten van Amerika. Massachusetts telt ruim 100 universiteiten en colleges waaronder topuniversiteiten als Harvard, het Massachusetts Institute of Technology (MIT) en Boston University.

Door de hoge concentratie van afgestudeerden, toonaangevende researchcentra en universiteiten heeft Boston zich geprofileerd als de plaats waar je moet zijn voor 'state of the art' technologie en innovatie. Het gunstige innovatieklimaat heeft ervoor gezorgd dat een indrukwekkende 6% van het bbp aan R&D wordt besteed.

Focus op sectoren

Deelname aan deze missie staat open voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen uit de volgende sectoren:

Life Sciences & Health (LSH)Externe link - er is een wachtlijst

Bedrijven, kennisinstellingen, start-ups en scale-ups die zich focussen op biotechnologie (ziektes detecteren en voorspellen, drug development, design and screening, gepersonaliseerde interventies). Daarnaast zijn ook digitale zorg en eHealth-oplossingen (apps, big data, zorg op afstand) onderdeel van deze missie.

Bekijk het voorlopige programma (pdf, Engelstalig)Externe link.

Robotics/ AIExterne link

Deze missie is vooral geschikt voor organisaties uit de Smart Industry Fieldlabs, de hightech-maakindustrie en bedrijven en kennisinstellingen die de hightech-maakindustrie ondersteunen bij het doorvoeren van nieuwe digitale productieprocessen. Het gaat daarbij om onderwerpen als Robotica en Artificial Intelligence.

Bekijk het voorlopige programma (pdf, Engelstalig)Externe link.

Climate ResilienceExterne link

Bedrijven en kennisinstellingen met expertise op het gebied van:

  • watermanagement (stormwater, stedelijk water, watertechnologie);
  • (stedelijke) klimaatadaptatie; en
  • hoogwateraanpak/waterveiligheid voor kusten, rivieren en steden (inclusief stedelijk ontwerp).

Bedrijvenprogramma

De missie biedt een goede mogelijkheid voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen om de omgeving van Boston te verkennen, bestaande contacten aan te halen en om nieuwe contacten te leggen. Er is gelegenheid voor zakelijke ontmoetingen tijdens diverse programmaonderdelen zoals seminar(s), collectieve bezoeken aan relevante bedrijven en overheidsinstanties en trade lunches/dinners. Tijdens deze missie worden voor de verschillende sectoren collectieve netwerkevenementen georganiseerd. Op basis van het door u aangeleverde bedrijfsprofiel nodigen wij relevante netwerkpartijen uit.

De stad Boston bereidt zich inmiddels voor op klimaatverandering en de onvermijdelijke stijging van de zeespiegel. Hiervoor is het 'Climate Ready Boston'-planExterne link opgesteld, waarin Nederlandse kennis en expertise al een rol speelt. Hier, maar ook in de grotere New England-regio, zijn er volop kansen voor Nederlandse bedrijven.

Economische diplomatie

U krijgt ruim de gelegenheid om met bewindspersonen en overheidsvertegenwoordigers in contact te komen. Ook krijgt u inzicht in de economische ontwikkelingen binnen uw sector in Massachusetts, en krijgt u informatie over initiatieven en voordelen voor buitenlandse bedrijven om naar Massachusetts uit te breiden. De aanwezigheid van de ministers biedt u daarnaast een unieke kans om op hoog niveau contacten te leggen en die uit te nodigen voor samenwerking.

Ten slotte kan de missie worden benut om bijvoorbeeld contracten of MoU’s te ondertekenen in het bijzijn van diverse bewindspersonen.

Kosten en deelname

Deelname kost € 950 per organisatie (maximaal 2 deelnemers). Bij meer dan 2 deelnemers per organisatie betaalt u € 475 per extra deelnemer. Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.

Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. Een reisbureau is gevraagd een reisarrangement samen te stellen waar u gebruik van kunt maken.

Aanmelden

De inschrijving voor deze missie is gesloten. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Wij vinden het belangrijk dat de bedrijven en kennisinstellingen die meegaan, binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus vallen. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan deze missie.

Vrouwelijke ondernemers worden in het bijzonder aangemoedigd zich aan te melden.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Sandra PompeT: 06 1152 5837E: sandra.pompe@rvo.nlExterne link

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) organiseert deze missie in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken en in nauwe samenwerking met de ministeries van Algemene Zaken, Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Infrastructuur en Milieu en het postennetwerk in de Verenigde Staten.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Duur

Meerdaags event

Kosten

  • Inschrijving is gesloten, aanmelden is niet meer mogelijk
  • Deelname kost € 950 per organisatie (maximaal 2 deelnemers per organisatie)
  • Iedere extra deelnemer betaalt € 475
  • Elke deelnemer meldt zich apart aan
  • Reis en verblijfkosten zijn voor eigen rekening