Fact finding-missie e-mobility in Polen

Bent u actief in e-mobility? En wilt u in Polen de economische kansen in die sector verkennen? Neem dan deel aan de Fact finding-missie die plaatsvindt op 3 en 4 februari.

Kansen voor Nederlandse bedrijven in Polen

E-mobility is een belangrijk onderwerp in Polen. De Poolse overheid heeft ambitieuze plannen en investeert inmiddels aanzienlijk in deze sector, vooral op gemeentelijk niveau. De overheid ziet e-mobility dan ook als een belangrijk middel om luchtvervuiling in steden tegen te gaan en de economie te vergroenen.

De sector groeit razendsnel. Momenteel is de meest prominente innovatie, de uitbreiding van elektrische bussen in de steden. Daarnaast is het opzetten en uitbreiden van de laadinfrastructuur een belangrijke uitdaging.

Nederland staat in Polen bekend als voorloper op het gebied van e-mobility. De Poolse markt is duidelijk geïnteresseerd in onze ervaring, kennis en technologie, omdat die de sector een impuls kunnen geven. Dit is een grote kans voor het Nederlandse bedrijfsleven om zich goed te positioneren voor de komende jaren.

Voor wie?

Deelname is interessant voor bedrijven en organisaties die een beeld willen krijgen van de veranderende Poolse e-mobility markt. U komt in contact met belangrijke spelers en experts op het gebied van e-mobility en u kunt uw innovatieve oplossingen laten zien.

Het doel van deze missie is het ondersteunen van het Nederlandse bedrijfsleven bij het verkrijgen van inzicht van, en toegang tot de Poolse markt.

Deelname symposium, bedrijfsbezoeken en speeddating

Tijdens de fact finding-missie kunt u deelnemen aan een symposium. Dit symposium geeft u de gelegenheid om kennis te maken met de meest prominente stakeholders in het Poolse e-mobility ecosysteem. Verder kunt u optreden als spreker, deelnemen aan rondetafeldiscussies en kennismaken met Poolse organisaties tijdens netwerkmomenten.

De volgende dag bezoeken de Nederlandse bedrijven een aantal Poolse bedrijven. Ter afsluiting van het geheel kunnen goed ingevoerde lokale partijen voor u op maat gemaakte speeddatingsessies met Poolse bedrijven en instanties organiseren.

Kansenrapport

Deze missie geeft opvolging aan de sectorstudie 'E-mobility in Poland as a business opportunity'. Wilt u dit rapport ontvangen? Stuur dan een mail naar Daniel TserepninExterne link.

Conceptprogramma

DatumDagdeelOnderdeel
Maandag 3 februariOchtendAankomst Warschau
MiddagKennismakingslunch en Symposium
AvondBusiness-receptie met externen op de ambassade
Dinsdag 4 februariOchtendWerkbezoek(en)
MiddagSpeeddating met Poolse bedrijven en instanties
AvondTerugvlucht naar Nederland

Onderwerpen tijdens het symposium

 • Financing smart mobility: the Polish Low-Emission Fund; ING experiences in Poland
 • The Polish e-mobility revolution: latest policies and developments
 • Smart mobility at municipal level: pioneering in Utrecht
 • Smart charging in the Netherlands: grid operators joining forces to innovate (ElaadNL)

Werkbezoeken

 • OV bedrijf Warschau (recent 130 e-busses aangeschaft)
 • Triggo (fabrikant innovatieve EVs)
 • Innogy Polska (car-sharing Warsaw)

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met 31 decemberExterne link als u in aanmerking wil komen voor speeddating. Op grond van de binnengekomen reacties, wordt uiterlijk 31 december een besluit genomen over het kennismakingsprogramma. Meldt u zich na 31 december aan, dan kunnen wij niet garanderen dat u gebruik kunt maken van de individuele speeddating.

Wij vinden het belangrijk dat organisaties binnen de genoemde opzet en doelstelling vallen. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan de missie. Wij beoordelen de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. Na aanmelding voeren wij met onze lokale partners, per bedrijf een intakegesprek. Dit doen wij onder andere om de speeddating zo goed mogelijk voor te bereiden voor uw bedrijf.

Kosten

Kosten voor deelname aan de fact finding-missie bedragen € 500 per organisatie excl. btw (max. 2 deelnemers per organisatie). Bij meer dan 2 deelnemers betaalt u € 250 excl. btw per extra deelnemer. Het dienstenpakket dat u hiervoor krijgt bestaat uit:

 • Organisatie van individuele speeddating (maatwerk per deelnemer);
 • symposium (o.a. netwerklunch);
 • collectief lokaal vervoer;
 • lokale ondersteuning tijdens het verblijf.

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Daniel Tserepnin, Business Development Coach Polen, Rijksdienst voor Ondernemend NederlandE: daniel.tserepnin@rvo.nlExterne link

of

Sanne Kaasjager, Hoofd Economische Afdeling, Nederlandse ambassade in WarschauE: sanne.kaasjager@minbuza.nlExterne link

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Warschau

Datum

Ma 3 feb 2020 - 4 feb 2020

Kosten

 • Aanmelden uiterlijk op 31 december
 • Deelname kost € 500 excl. btw per organisatie (max. 2 deelnemers)
 • U betaalt € 250 excl. btw per extra deelnemer
 • Iedere deelnemer meldt zich apart aan
 • Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening
Direct aanmelden