Factfinding missie duurzame luchtvaart in Nantes, Frankrijk

De Franse regering wil met het economisch herstel- en investeringsplan France Relance en het strategisch industrieplan France 2030 de publiek-private partnerschappen ondersteunen. De regering stimuleert innovatie in de hele waardeketen, om de overgang naar een duurzame, meer digitale en meer concurrerende industrie te versnellen. De luchtvaartsector is een van de sleutelsectoren in deze plannen. Dat biedt veel kansen voor Nederlandse ondernemers die actief zijn in deze sector.

Nantes - Saint Nazaire

Nantes - Saint Nazaire is de tweede grootste hub van vliegtuigbouwbedrijf Airbus in Frankrijk. In de regio bevinden zich twee productievestigingen van het bedrijf. Uit Nantes - Saint Nazaire komen ook veel composietmaterialen voor de Franse luchtvaartbouw. Met de aanwezigheid van Technocampus Bouguenais, IRT Jules Verne en zijn technologieplatforms wordt er hard gewerkt aan duurzame composietmaterialen. Dit alles maakt de regio een interessante plek voor de luchtvaarsector.

Voor wie?

Deze factfinding missie is interessant voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn op het gebied van duurzame luchtvaart en interesse hebben in zakendoen in Frankrijk.

Waarom meedoen?

Deelname aan deze missie biedt veel voordelen. Ga mee en:

 • Krijg informatie over de zakelijke kansen in de duurzame luchtvaartsector in West-Frankrijk;
 • Ontmoet belangrijke stakeholders in de regio Nantes - Saint Nazaire en verken samenwerkingsmogelijkheden;
 • Ontvang informatie over de industriële uitdagingen en concrete projecten in West-Frankrijk.

Voorlopig programma

Hieronder vindt u het voorlopige programma van deze missie. Wij optimaliseren het programma de komende tijd. Daarbij houden wij rekening met de input van de organiserende partijen en deelnemende bedrijven.

Woensdag 21 september

 • OchtendVlucht van Nederland naar Nantes, Frankrijk
 • MiddagBezoek aan Technocampus Bouguenais (Technocenter Airbus, Cetim, Loir etech)
 • AvondGezamenlijk diner

Donderdag 22 september

 • OchtendBezoek aan Airbus Saint Nazaire of Airbus Atlantique (ex-Stelia)
 • MiddagBezoek aan Spirit of GE Wind (project circulaire composietmaterialen)
 • AvondNetwerkevenement

Vrijdag 23 september

 • Ochtend/middagBezoek aan Daher en IRT Jules Verne
 • Middag/avondTerugvlucht van Nantes naar Nederland

Deelname en kosten

Meld u aan voor deze Factfinding missie naar Nantes. De uiterste aanmelddatum is 5 september 2022. De voertaal is Engels.

Deelname kost € 750 exclusief btw per persoon. De missie is kleinschalig met een maximum van 20 deelnemers. Reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening. De prijs is inclusief deelname aan de collectieve programmaonderdelen, collectief lokaal vervoer en lokale ondersteuning door de organisatie. De organisatie is niet aansprakelijk voor eventuele annuleringskosten.

Inschrijving en de automatische ontvangstbevestiging betekenen niet dat u automatisch bent toegelaten. Wij beoordelen of uw product of dienst voldoende past binnen de inhoudelijke focus en het doel van deze missie. U ontvangt na sluiting van de inschrijftermijn een definitieve bevestiging van uw deelname.

Meer weten?

Heeft u vragen over deze Factfinding missie? Neem dan contact op met:

Liselotte Zoetmulder, Netherlands Aerospace Group E: Liselotte.Zoetmulder@nag.aero

Of:

Maret Reinders, NBSO in Nantes E: m.reinders@nbso-nantes.fr

Organisatie

Deze Factfinding missie wordt georganiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken, en in samenwerking met het NBSO in Nantes, de Nederlandse ambassade in Frankrijk en Netherlands Aerospace Group.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Nederlandse overheid hecht belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en onderschrijft de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen. Hierin zijn de MVO-normen voor internationaal actieve ondernemers vastgelegd.

COVID-19 Clausule

Als de COVID-19-situatie vóór deze missie verandert, en dat gevolgen heeft voor de organisatie van de missie, dan kan de organisatie de missie uitstellen of annuleren. Hierover informeren wij deelnemers direct. Uiteraard brengen wij in dit geval geen deelnemerskosten in rekening. Reis- en verblijfskosten zijn voor eigen risico.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English) Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1