Factfindingmissie luchthavens Brazilië

Bent u benieuwd naar zakelijke mogelijkheden bij de belangrijkste Zuid-Amerikaanse luchthavens? Neem dan deel aan de factfindingmissie naar Brazilië, van 12 tot en met 14 april.

In deze 3-daagse missie bezoekt u 5 belangrijke luchthavens in 3 Braziliaanse steden. De Rijksdienst voor Ondernemende Nederland (RVO) biedt u deze missie aan in samenwerking met de Netherlands Aerospace Group (NAG) en het Nederlands Buitenlandnetwerk in Brazilië.

Sectorstudie Duurzame luchthavenontwikkeling

De Braziliaanse markt is interessant voor Nederlandse bedrijven. Dit kunt u lezen in de sectorstudie Market Analysis Airport Sector Brazil (pdf). Deze studie is uitgevoerd door RVO, in opdracht van de Nederlandse ambassade in Brasilia.

Voor wie?

De missie verkent de mogelijkheden voor een meerjarige samenwerking tussen de Nederlandse overheid en Nederlandse bedrijven, om samen te kunnen inspelen op kansen in Brazilië. Dit kan met het programma Partners for International Business (PIB).

Opzet van de missie

U bezoekt 5 belangrijke luchthavens in 3 Braziliaanse steden. U krijgt inzicht in de Braziliaanse luchthavenmarkt en het investeringsklimaat in dit land. Ook kunt u uw producten en diensten presenteren aan belangrijke Braziliaanse luchthavenconsortia, bedrijven en overheidsinstellingen.

Programma

12 april

São Paulo• Ontbijt met presentatie 'Investment climate and business opportunities and risks in Brazil'• Bezoek aan de internationale luchthaven Guarulhos• Bezoek aan de internationale luchthaven Viracopos

13 aprilSão Paulo & Belo Horizonte• Bezoek aan de luchthaven Congonhas• Bezoek aan de internationale luchthaven Confins• Presentatie 'Enforcement and facilitation of air argo: the Dutch and Brazilian perspectives'
14 april

Brasilia• Bezoek aan de internationale luchthaven Brasilia• Bezoek aan het Braziliaanse staatsbedrijf Infraero en presentatie: 'New scenario, future role and ambitions'• Lunch met presentatie: 'Business climate and the economic scenario in Brazil'• Bijeenkomsten met de minister van Infrastructuur en de president van het Agentschap van Civiele Luchtvaart (ANAC)• Afsluitend netwerkevenement: 'Innovative and sustainable airport management: a Dutch perspective'

Deelname en kosten

Meld u aan voor deze missie. De uiterste aanmelddatum is 11 februari. Deelname aan de missie is gratis, inclusief lokaal transport en de meeste lunches en diners.

Het Nederlands Buitenlandnetwerk in Brazilië zorgt voor de hotelreserveringen: 2 overnachtingen in São Paulo en 2 overnachtingen in Brasilia (voor uw eigen rekening). Ook voor uw eigen rekening zijn internationale en binnenlandse vluchten, transfers tussen luchthaven en hotel bij aankomst en vertrek, en verblijfkosten.

Na uw inschrijving sturen we u het volledige programma.

Logistieke zaken

U dient uiterlijk op 11 april in São Paulo aan te komen. Dan gaat u op eigen gelegenheid naar het aangegeven hotel. U vertrekt uit Brasilia op 15 april of op een andere gewenste datum en gaat op eigen gelegenheid van het hotel naar de luchthaven.

Er zijn 3 binnenlandse vluchten. De laatste vlucht vanuit Brasilia sluit aan op de terugreis naar Nederland.

Zorg dat u de binnenlandse vluchten ruimschoots van tevoren reserveert bij luchtvaartmaatschappij Latam. Anders dan in Nederland, worden vluchten daar duurder naarmate de tijd verstrijkt.

Vluchten

Wij raden u aan de volgende vluchten te boeken:

  1. São Paulo (Congonhas-CGH) - Belo Horizonte (Confins-CNF)Datum: 13 aprilVluchtnummer: LA3220Vertrek: 12:55 / Aankomst: 14:10
  2. Belo Horizonte (Confins-CNF) - Brasilia (BSB) Datum: 13 aprilVluchtnummer: LA3798Vertrek: 17:30 / Aankomst: 18:50
  3. Brasilia (BSB) - luchthaven voor terugreis naar NederlandDatum: vanaf 15 april

Over Partners for International Business

Partners for International Business (PIB) is een programma waarmee Nederlandse bedrijven in een publiek-private samenwerking hun internationale ambities kunnen realiseren. De Nederlandse overheid ontwikkelt samen met een Nederlands cluster van bedrijven en kennisinstellingen een 2- of 3-jarig actieplan. Hierin staan strategische activiteiten om een Nederlandse (sub-)sector – en het PIB-cluster in het bijzonder – zo goed mogelijk te positioneren in het buitenland.

Meer weten?

Heeft u vragen over het programma of logistieke en financiële zaken? Wij helpen u graag verder.

Neem contact op met

Nico Smid, business development manager Latin America, RVOE: Nico.Smid@rvo.nlJörgen Leeuwestein, senior economisch beleidsmedewerker, Nederlandse ambassade in BrasiliaE: Jorgen.Leeuwestein@minbuza.nl

Marcelo Cantor, aerospace consultant in BraziliëE: mrcantor01@gmail.com

Liselotte Zoetmulder, global events manager Netherlands Aerospace GroupE: liselotte.zoetmulder@nag.aero

COVID-19 Clausule

In verband met de COVID-19-ontwikkelingen bestaat er een risico dat de missie niet plaats kan vinden op de genoemde datum. Daarom zal 6 weken voorafgaand aan de missie een go/no-go-moment worden ingelast. Is op dat moment het reisadvies tussen Brazilië en Nederland rood of oranje, dan stellen we de missie uit en plannen een nieuwe datum in.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Brasilia

Datum

Di 12 apr 2022 - 14 apr 2022

Tijd

9:00 uur

  • Uiterste aanmelddatum: 11 februari
  • Deelname is gratis
  • Reis- en verblijfkosen voor eigen rekening
Direct aanmelden