Logo RijksoverheidLogo Ondernemersplein, alles van de overheid op één plekMenuZoekenZoekenHomeEvenementen

Factfindingmissie watertechnologie naar de Verenigde Staten

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)± 2 min lezen

Tijdens deze missie staan recente ontwikkelingen in de watersector van de Wereldbank en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank centraal. U krijgt inzicht in de strategieën van beide banken. Daarnaast krijgen deelnemers de kans om innovaties en oplossingen te presenteren. Ook is er ruimte om uitgebreid in gesprek te gaan met experts van beide banken.

Voor wie

Deze missie is voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn in de watersector in ontwikkelingslanden, en al bekend zijn met de processen van de Wereldbank.

Programma

Het programma bestaat onder meer uit de volgende onderdelen:

  • Seminars en workshopsPresentaties (case studies) door deelnemersNetwerkevenementenMatchmaking en 1-op1-gesprekken

Een uitgebreid programma volgt nog op een later tijdstip.

Aanmelden en kosten

Meld u aan. U kunt zich aanmelden tot uiterlijk 15 december 2023.

Deelname aan de factfindingmissie en het programma is gratis. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Let op: Er is ruimte voor een beperkt aantal deelnemers. Daarom zal er een selectie plaatsvinden. Uw eventuele deelname wordt pas bevestigd na 15 december.

Voorlichtingswebinar op 28 november

Wilt u meer weten over de factfindingmissie watertechnologie naar Washington D.C.? Op dinsdag 28 november van 15:00-16:00 uur vindt er een online voorlichtingsbijeenkomst plaats. Tijdens dit webinar krijgt u meer informatie over de inhoud van de missie. Ook is er ruimte om uw vragen te stellen.

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar TIO@rvo.nl.

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze missie samen met de Nederlandse ambassade in Washington D.C. en het postennetwerk van Zwitserland, Spanje, Canada en de Verenigde Staten.

Waterprojecten van de Wereldbank

De Wereldbank heeft een portfolio van bijna $ 30 miljard en is daarmee wereldwijd de grootste kredietverstrekker van waterprojecten in ontwikkelingslanden. De Wereldbank heeft een aantal thema's uitgewerkt:

  • Watervoorziening en sanitatie
  • Waterbeheer
  • Water in landbouw
  • Klimaatverandering
  • Inclusie

Voor meer informatie, bekijk de overzichtspagina van de Wereldbank (Engelstalig)

Daarnaast zijn er ook een aantal (sub)thema's met een focus op bepaalde landen zoals afvalmanagement, innovatie & digitalisering in watermanagement en waterveiligheid. Een overzicht van recent goedgekeurde projecten (Engelstalig) vindt u op de site van de Wereldbank.

Meer weten?

Heeft u vragen over dit evenement of over zakendoen met deze banken? Neem dan via e-mail contact op met onze adviseurs van Team Internationale Organisaties (TIO).

Darja KragićPrivate Sector Liaison UN, AFDB, EBRD

Ravi KumarPrivate Sector Liaison WB, ADB

Naar boven