Factfindingmissie zonne-energie in de Golfregio

Bent u actief in de zonne-energiesector? En bent u benieuwd naar uw kansen in de Golfregio? Ga dan van 5 tot en met 9 juni 2022 mee op factfindingmissie naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Saoedi-Arabië.

Vorig jaar heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), in samenwerking met het postennetwerk, een marktstudie laten uitvoeren naar de kansen in de zonne-energiesector in de Golfregio. De onderzoeksresultaten laten zien dat er veel kansen liggen voor Nederlandse ondernemers die actief zijn in deze sector. Bekijk het marktrapport Golfregio: kansen in de zonne-energiesector.

Voor wie?

Deelname aan deze missie is geschikt voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn in de zonne-energiesector.

Waarom deelnemen?

Deelname aan deze missie biedt u verschillende voordelen. Ga mee en:

  • krijg inzicht in de zonne-energiemarkt in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Saoedi-Arabië.
  • Vergroot uw netwerk door in contact te komen met potentiële partners en stakeholders in de VAE en Saoedi-Arabië.
  • Ervaar de toegevoegde waarde van het samen optrekken met andere Nederlandse bedrijven die zich richten op de zonne-energiesector.
  • Krijg inzicht in hoe uw bedrijf kansen kan benutten op de zonne-energiemarkt in de VAE en Saoedi-Arabië.
  • Vergroot de zichtbaarheid van uw bedrijf in de VAE en Saoedi-Arabië.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens de missie krijgt u de kans om met lokale stakeholders in gesprek te gaan en interessante projecten te bezoeken. Waar nodig wordt u begeleid en ondersteund door vertegenwoordigers van de Nederlandse ambassade in Abu Dhabi (VAE) en de Nederlandse ambassade in Riyadh (Saoedi-Arabië).

Bij voldoende draagvlak krijgen de deelnemers na de missie de mogelijkheid om samen met de Nederlandse overheid een strategische publiek-private aanpak te formuleren. Het doel hiervan is zich zo goed mogelijk te positioneren op de lokale markt. Dat kan door middel van een Partners for International Business traject (PIB).

Deelname en kosten

Meld u aan voor deze missie door een e-mail te sturen naar Kenneth Colijn, kenneth.colijn@rvo.nl. De uiterste aanmelddatum is 30 april 2022. De voertaal is Engels.

Deelname is gratis. Het programma wordt kosteloos aangeboden door RVO en de Nederlandse ambassade in de Verenigde Arabische Emiraten en in Saoedi-Arabië. Per organisatie mag maximaal 1 deelnemer mee met deze missie. De reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. De organisatie zal een reisschema voor de deelnemers opstellen.

Deelnemende bedrijven moeten passen binnen de opzet en inhoudelijke focus van deze factfindingmissie. Aanmelding betekent daarom niet dat u automatisch bent toegelaten tot de missie. U ontvangt een definitieve bevestiging van uw deelname na sluiting van de aanmeldperiode.

Meer weten?

Heeft u vragen over deze missie? Neem dan contact op met:

Gazizah Bahmany, Business Development Manager Middle EastRijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) E: gazizah.bahmany@rvo.nl

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze missie in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken, en in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Abu Dhabi, het consulaat-generaal in Dubai en de Nederlandse ambassade in Riyadh, Saoedi-Arabië.

COVID-19-Clausule

De organisatie neemt op 6 mei een besluit over het doorgaan van deze missie, op basis van het dan geldende reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken, en voor in de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië dan geldende inreis-regelgeving en de situatie ter plaatse. Deelnemers worden hierover meteen geïnformeerd. Ook na een besluit om de missie te laten doorgaan, behoudt de organisatie zich het recht voor om de missie – ingeval van onvoorziene omstandigheden – alsnog te annuleren.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Nederlandse overheid vindt internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO) belangrijk en onderschrijft de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen en de UN Guiding Principles on Business and Human Rights. Hierin zijn de MVO-normen voor internationaal actieve ondernemers vastgelegd. Het naleven van de OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om te kunnen deelnemen aan deze missie. Bekijk ook specifieke informatie over Maatschappelijk verantwoord ondernemen in de Golfstaten.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Verenigde Arabische Emiraten (VAE), Saoedi-Arabië

Datum

Zo 5 jun 2022 - 9 jun 2022

  • Meld u aan per e-mail
  • Uiterste aanmelddatum: 30 april
  • Deelname is gratis
  • Maximaal 1 deelnemer per organisatie
  • Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening
Direct aanmelden