Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Financiering internationaal ondernemen

U wilt zakendoen in het buitenland, maar u krijgt de financiering van uw plannen niet rond? Kom dan op dinsdag 19 november naar het evenement 'Financiering internationaal ondernemen: de overheid als financierings- & sparringpartner', in De Fabrique in Utrecht.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) neemt u tijdens het evenement mee in de wereld van financiering van export en buitenlandse investeringen. Onderlinge kennisuitwisseling tussen bedrijf, bank en overheid staat tijdens deze bijeenkomst centraal.

Break-outsessies

Op interactieve wijze gaat u op reis naar:

Cofinanciering overheid en bank

Financiering realiseren voor een investering in het buitenland blijkt vaak lastig. De overheid kan helpen. Laat u inspireren door een internationaal actieve ondernemer. Hoe heeft hij zijn weg gevonden naar financiering? En welke rol hebben de bank en de overheid hierbij gespeeld? Doe mee aan een interactieve workshop met een ondernemer, een bank en RVO.nl. Zij delen graag hun ervaringen met u.

Goede voorbereiding - kansen & risico's

Ondernemen in het buitenland, een nieuwe markt aanboren of het opzetten van een extra productiefaciliteit waarmee u uw onderneming verder kan laten groeien? Genoeg kansen! Er zijn alleen ook risico's, zoals het verkrijgen van land en vergunningen, het aansturen van lokale werknemers, of logistieke uitdagingen. Wij gaan het gesprek aan met 2 ondernemers die internationaal al jaren actief zijn. Zij vertellen u graag waar zij kansen hebben gezien en hoe zij moeilijke situaties hebben overwonnen.

Ondernemen en impact realiseren

Zoals iedere ondernemer streeft ook u met uw bedrijf naar omzet en winst. Maar levert u daarmee ook een bijdrage aan een duurzame maatschappij? In deze workshop is het centrale thema: impact realiseren. Impact in de vorm van duurzame werkgelegenheid, kennisoverdracht (scholing van werknemers) of impact die de keten verduurzaamt. 3 'social entrepreneurs' en RVO.nl gaan met elkaar en met u in gesprek over hoe het realiseren van impact in hun businessmodel is opgenomen.

Marktplaats met professionals

Op de marktplaats kunt u met professionals van Atradius DSB, FMO, ABN AMRO, ING, Rabobank en RVO.nl in gesprek over onderwerpen die u bezighouden als ondernemer in het buitenland.

Programma

TijdOnderdeel
07:30 - 08:00 uurOntvangst met ontbijtbuffet
08:00 - 08:15 uurPlenaire opening - Koen Hamers (Manager Bedrijfsontwikkeling en Financiering RVO.nl)
08:30 - 09:30 uurBreak-outsessies 11. Cofinanciering overheid en bank2. Goede voorbereiding - kansen & risico's3. Impact realiseren met ondernemen4. Marktplaats met professionals
09:30 - 09:45 uurPauze
09:45 - 10:45 uurBreak-outsessies 21. Cofinanciering overheid en bank2. Goede voorbereiding - kansen & risico's3. Impact realiseren met ondernemen4. Marktplaats met professionals
10:45 - 11:00 uurWrap-up
11:00 - 12:00 uurNetwerklunch

Aanmelden

Meld u aanExterne link vóór 18 november. Geef in het aanmeldformulier aan welke break-outsessies u wilt volgen. U kunt er in totaal 2 volgen. Deelname is gratis.

Vervoer naar DeFabrique

Van station Maarssen is het 15 minuten lopen naar DeFabrique. U kunt eventueel gebruikmaken van een OV-fiets. Er rijdt een pendelbusje tussen station Maarssen en DeFabrique: bij aanvang tussen 07:00 - 08:00 uur en na afloop tussen 11:00 en 12:00 uur. U moet het station aan de kanaalzijde verlaten om bij DeFabrique te komen.

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Dutch Good Growth Fund (DGGF)E: dggf@rvo.nlExterne link

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

De Fabrique
Westkanaaldijk 7
3542 DA Utrecht

Datum

Di 19 nov 2019 7:30 uur

Kosten

  • Meld u aan vóór 18 november
  • U kunt 2 break-outsessies volgen
  • Deelname is gratis