Zoeken

Floating Offshore Wind Turbines (FOWT) 2023 Conferentie in Nantes

Groot potentieel in Frankrijk voor floating offshore wind

Met meer dan 3.500 kilometer kustlijn heeft Frankrijk het op één na grootste potentieel voor offshore wind in Europa. Frankrijk heeft plannen om haar floating wind capaciteit te vergroten en ambieert marktleider te worden op dit gebied. In het kader van haar meerjarige energieplan (PPE) worden plannen voor floating offshore windparken ontwikkeld: 1 project voor de kust van Zuid-Bretagne (250 MW in 2022) en 2 projecten in de Middellandse Zee (500 MW in 2023).

Onlangs heeft president Macron aangekondigd dat het doel is om tot 2050 40 GW te installeren in 50 offshore-windprojecten, te beginnen in 2024 met plannen om per jaar minstens 1 GW aan offshore-windprojecten aan te besteden. Dit gaat over zowel bottom-fixed als floating windtechnologie.

Al deze ontwikkelingen bieden kansen voor de Nederlandse offshore windsector en voor de samenwerking met Franse offshore wind bedrijven.

Deelname aan de Nederlandse stand

Nederlandse bedrijven kunnen deelnemen aan een Nederlandse stand op FOWT 2023. Deelname houdt het volgende in:

  • Exposure in de pop-up stand met bedrijfslogo en ruimte voor bedrijfsbrochures.
  • (Gezamenlijk) TV-scherm voor bedrijfsfilms en/of -presentaties.
  • Deelname aan het Nederlands - Franse side event (onderwerp, datum en tijd nog nader te bepalen in samenspraak met de deelnemers).
  • Toegang tot het volledige FOWT-programma: welkomstbijeenkomst in de avond van 10 mei, conferenties en technische bezoeken. Voor technische bezoeken geldt vol = vol, en deelname tegen meerprijs.
  • Deelname aan de B2B matchmaking.
  • Catering: borrel, netwerklunches en galadiner.
  • Ondersteuning ter plaatse door de organisatoren van de Nederlandse deelname.
  • Gezamenlijke promotie.

Voor het doorgaan van de Nederlandse stand geldt een minimum aantal van 10 fysiek aanwezige deelnemers.

Aanmelden en kosten

Bedrijven kunnen zich aanmelden via de website. Gelieve elke persoon van uw bedrijf apart in te schrijven.

Fysieke deelname aan de FOWT 2023 bedraagt € 600 per persoon. Exclusief btw, reis- en verblijfkosten. Deze prijs is inclusief alle diensten zoals hierboven beschreven. Let op: alleen Nederlandse bedrijven komen in aanmerking voor dit tarief.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eline Timmer (+31 6 51 24 90 79) en Maret Reinders (+33 7 88 67 39 63).

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1