Dit evenement is al geweest.Bekijk andere evenementen.

Geannuleerd - Gezondheidsmissie Manchester

bent u actief in de Life Sciences & Healthsector? En bent u geïnteresseerd in het Verenigd Koninkrijk? Ga dan mee met de gezondheidsmissie naar het Verenigd Koninkrijk.

Geannuleerd vanwege coronavirus

In verband met de ontwikkelingen rond het coronavirus heeft RVO besloten alle evenementen die wij organiseren te annuleren, ook die met minder dan 100 bezoekers. Het gaat voorlopig om evenementen tot en met 6 april 2020. Dit besluit sluit aan bij de richtlijn om sociale contacten te beperken. Wij doen ons best iedereen die zich heeft aangemeld te berichten. Houd onze website in de gaten voor de meest actuele informatie.

Life Sciences & Health in het Verenigd Koninkrijk

Het Verenigid Koninkrijk (VK) heeft met ruim 66 miljoen inwoners een relatief hoge zorguitgave per hoofd van de bevolking. Het land is de 3e grootste zorgsector en -markt van Europa. De markt laat stabiele groeicijfers zien en importeert veel medische producten.

Het is een uitdaging om de kwaliteit en toegankelijkheid van de zorg te vergroten. Dit komt door oplopende zorgkosten door vergrijzing (>20% 65+'ers in 2027), meer chronische ziekten en onzekerheid over de naderende Brexit.

Innovatieve technologieën

De publieke sector, de National Health Service (NHS), investeert op korte termijn £ 1,8 miljard in meer dan 20 ziekenhuizen. Verder heeft NHS investeringen in 800 praktijken voor eerstelijnszorg aangekondigd. In de private sector komen meer (ouderen)zorginstellingen. Om de efficiëntie van het zorgsysteem te vergroten, voert de NHS innovatieve technologieën en zorgconcepten in. Voorbeelden van projecten zijn:

 • telemedicine: toegang tot e-consultaties voor de hele bevolking in 2025;
 • eHealth: meerjaarlijkse investeringen van £ 1 miljard in digitale omzettingsprogramma's;
 • mHealth: certificering van apps in een NHS Apps Library;
 • medische apparatuur: inkoop van nieuwe apparatuur in meer dan 20 ziekenhuizen;
 • revalidatie: groeien van trajecten m.b.t. hart- en vaatziekten met 30%;
 • preventie: 2,8 miljoen mensen (risicogroepen) screenen op chronische ziekten;
 • ouderenzorg: het opzetten van 6 'living labs' in ouderenzorginstellingen;
 • dementie: het opzetten van 150 dementievriendelijke gemeenschappen;
 • medische educatie: groei van verschillende stafgroepen om tekorten in zorgpersoneel op te vangen.

Kansenrapport

Lees meer over concrete kansen in 'Hospital build', medische hulpmiddelen, mobiliteit en vitaliteit, en eHealth in het marktrapport over de LSH-sectorExterne link. Dit rapport is uitgevoerd door de Task Force Health Care (TFHC), in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en het Netherlands Business Support Office (NBSO) in Manchester.

Brexit

Het VK verlaat de Europese Unie (EU). Doet u al zaken met het VK of bent u dat van plan? Bereid u dan voor op de aankomende Brexit en het zakendoen met een land buiten de EU. De rijksoverheid helpt u daarbij. Kijk op het BrexitloketExterne link voor relevante informatie, doe de Brexit Impact ScanExterne link en vindt uit wat u nu kunt doen om goed voorbereid te zijn op Brexit.

Brexitloket biedt ook specifieke informatie voor de zorgsectorExterne link, als steun bij voorbereiding op mogelijke gevolgen van Brexit.

Wat kunt u verwachten?

De gezondheidsmissie biedt uitstekende kansen om zakelijke contacten te ontmoeten, klanten te spreken en meer te weten te komen over de zorgsector in het VK. De (voorlopige) programmaonderdelen zijn:

 • workshop en introductie over de zorgsector en -markt in het VK;
 • collectieve bezoeken aan zorgorganisaties zoals (universitaire) ziekenhuizen, ouderenzorginstellingen, NHS en andere relevante organisaties;
 • netwerkreceptie waar u (nieuwe) lokale zakelijke contacten kunt ontmoeten en uitnodigen, met mogelijkheid voor een korte elevator pitch;
 • start-up pitchingevenement voor investeerders & netwerken;
 • kennisuitwisseling en mogelijke samenwerking met deelnemers binnen de Nederlandse delegatie;
 • individuele matchmaking;
 • collectief lokaal vervoer;
 • aanwezigheid en ondersteuning door de organisatie.

Na registratie ontvangt u meer informatie over de missie en de voorbereidingen.

Voor wie is deze missie relevant?

De missie is interessant voor Nederlandse bedrijven, start-ups, scale-ups en kennisinstellingen in de healthcaresector, die zaken willen doen met de zorgsector in het VK. Het is vooral relevant als u werkzaam bent op de volgende gebieden:

eHealth

Producten en diensten binnen de sectoren van informatie- en communicatietechnologieën, die bijdragen aan de efficiëntie, effectiviteit en digitalisering van de gezondheidszorg.

Mobiliteit en vitaliteit

Producten en diensten op het gebied van preventie, revalidatie, ouderenzorg en thuiszorg.

Medische hulpmiddelen en apparatuur

Producten, apparaten, disposables en apparatuur in de gezondheidszorg.

Hospital build

Ontwerp, projectmanagement, advisering en bouw van zorginfrastructuur en bijbehorende systemen.

Health development / kennis / educatie

Kennis, producten en diensten binnen de sectoren onderwijs, beleid, financiering, training, consultancy en adviesdiensten om een gezondheidszorgsysteem op te zetten en te verbeteren.

Dementia, Care & Nursing Home Expo

In de dagen voorafgaand aan de missie zou in Birmingham op 17 en 18 maart de Dementia, Care & Nursing Home ExpoExterne link plaatsvinden. Deze beurs is uitgesteld.

Bent u actief in de ouderenzorg? Dan is deze beurs interessant om te bezoeken of aan deel te nemen. Dit kunt u op eigen gelegenheid doen.

Aanmelden

U kunt zich niet meer aanmelden. De missie en beurs zijn geannuleerd.

RVO en TFHC vinden het belangrijk dat organisaties die meegaan binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus vallen. Wij beoordelen de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan de missie. Na aanmelding vindt per organisatie een intakegesprek met TFHC plaats. Voor start-ups en scale-ups is er ook een gesprek met de Start-up Liaison in Londen.

Kosten

Deelname kost € 500 excl. btw per organisatie (maximaal 2 deelnemers). Bij meer dan 2 deelnemers per organisatie betaalt u € 250 excl. btw per extra deelnemer. Elke deelnemer meldt zich apart aan.

Reis- en verblijfkosten, en eventuele meerkosten in het kader van de individuele matchmaking (zoals individueel transport) zijn voor eigen rekening. Een reisbureau is gevraagd een reisarrangement samen te stellen. U kunt hiervan gebruikmaken, maar u kunt er ook voor kiezen om uw eigen reis en accommodatie te boeken.

Let op: Als u zich na 24 januari aanmeldt, kan RVO.nl niet garanderen dat u ook gebruik kunt maken van de individuele matchmaking en het vooraf gereserveerde reisarrangement.

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:Guido Danen, Programma Manager bij Task Force Health CareE: guido.danen@tfhc.nlExterne linkT: 070 219 9001

of

Bettina Denker-Gosch, Business Development Coach bij RVO.nlE: bettina.denker-gosch@rvo.nlExterne linkT: 06 1108 7714

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Duur

Meerdaags event

Kosten

 • De missie en beurs zijn geannuleerd
 • U kunt zich niet meer aanmelden