Dit evenement is al geweest.Bekijk andere evenementen.

Geannuleerd - Kom naar vogelmarkt Vogelweelde

Vogels bekijken of kopen? Snuffelen tussen leuke hebbedingetjes voor uw vogelhobby? Op de vogelmarkt Vogelweelde in Assen kan dat. Vogelliefhebbers uit verschillende landen kunnen hier hun hart ophalen.

De vereniging Vogelweelde uit Meppel organiseert deze markt speciaal voor de vogelliefhebber. U kunt er honderden vogels bewonderen. Kopen kan natuurlijk ook. En u vindt er alles voor uw vogelhobby. Van kooien en volières tot speciale voeding en informatie. Wij staan ook met een stand op de vogelmarkt. Daar komt u alles te weten over CITES-regels voor beschermde vogels en over invasieve uitheemse soorten (IUS).

Alles over CITES-regels en IUS

Bij onze stand kunt u vragen stellen over CITES en bedrijfsmatig houden van huisdieren. Verder leggen wij graag uit wat een Uniek Bedrijfsnummer (UBN) is. En hoe u een UBN aanvraagt.

Wist u dat een vogelsoort een IUS kan zijn? Ze komen dan van nature niet voor in Nederland en zijn schadelijk voor de natuur. We noemen ze ook wel invasieve exoten. Wij vertellen u er alles over.

Kaartjes

Toegangskaartjes koopt u aan de kassa van de vogelmarkt. Ze kosten € 5, maar kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Parkeren kost € 3. Een uitrijkaart koopt u bij een speciale kassa.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de vogelmarkt, de route ernaartoe en parkeren? Neem dan een kijkje op de website van de Vogelvereniging Vogelweelde MeppelExterne link.

U leest meer over CITES op onze pagina Handel in beschermde planten en dierenExterne link. Ook vindt u informatie op de pagina’s Bedrijfsmatig huisdieren houdenExterne link en Dierlocatie UBN registrerenExterne link. Meer weten over IUS? Kijk dan op Invasieve exotenExterne link.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Duur

Één-dags event

Kosten

  • Toegang: € 5
  • Toegang kinderen tot 12 jaar: gratis
  • Parkeren: € 3 (koop een uitrijkaart bij een speciale kassa)