Gratis e-learning Intellectueel Eigendom in China

Investeer één uur van uw tijd in een gratis e-learning over intellectueel eigendom in China. Daarmee kunt u beter beschermd de markt betreden en valkuilen voorkomen. Dit helpt u sneller en duurzamer succesvol zijn in China.

In deze online cursus bespreken we de belangrijkste aandachtspunten rond intellectueel eigendom in China. Aan de orde komen het belang van bescherming, onder meer door auteursrecht, handelsmerken en patenten. Daarnaast gaan we in op de bescherming van intellectueel eigendom in het geval van joint ventures en beurzen.

Voorkom valkuilen & veelgemaakte fouten

China is een van de grootste economieën ter wereld en de op een na grootste handelspartner van de EU. Hoe zorgt u dat u in China duurzaam concurrentievoordeel blijft behalen? Dat kan onder andere door uw intellectuele eigendom op de juiste manier vast te leggen. Het Chinese juridische systeem voor de registratie, bescherming, rechtsgang en toepassing van Intellectual Property Rights (IPR) verschilt namelijk duidelijk van veel Westerse systemen.

Onvoldoende bescherming van het intellectuele eigendom in China kan leiden tot een slechtere concurrentiepositie - en daarmee imagoschade of het mislopen van omzet. Om succesvol zaken te doen in China, is een goede voorbereiding op dit vlak dan ook essentieel.

Bescherming op verschillende manieren

In deze e-learning ontdekt u de belangrijkste aandachtspunten voor intellectueel eigendom in China. In aparte hoofdstukken gaan we in op de volgende onderwerpen:

  1. Het belang van bescherming.
  2. Bescherming via auteursrecht.
  3. Bescherming via handelsmerken.
  4. Bescherming via patenten.
  5. Bescherming in joint ventures.
  6. Bescherming tijdens beurzen.

Cursusopbouw

Het volgen van deze e-learning kost u slechts één uur. U bepaalt zelf wanneer u deze start en afmaakt. De cursus bestaat uit 6 inhoudelijke hoofdstukken, plus een inleiding en 2 naslagwerken.

Elk hoofdstuk bestaat uit een korte video (van een paar minuten) en een aantal testvragen. Zo weet u of de informatie in uw geheugen is blijven hangen. Aan het einde vindt u een Q&A en een samenvatting van de e-learning. Deze kunt u downloaden en gebruiken als naslagwerk.

Leerdoelen

Bent u van plan zaken te doen met China of doet u dat al? In dat geval is het volgen van deze e-learning een welbesteed uur van uw tijd. Aan het einde van deze online training:

  • kent u het belang van bescherming van het intellectuele eigendomsrecht;
  • hebt u kennis van de verschillende typen rechten;
  • weet u welke bescherming elk type recht biedt;
  • bent u op de hoogte van de mogelijke stappen wanneer uw rechten geschonden worden.

Schrijf u nu in & start wanneer het u uitkomt

Inschrijven voor deze online cursus kan op het platform van de International Business Academy. Schrijf u nu in en start de e-learning waar en wanneer het u uitkomt!

Naast deze e-learning over intellectueel eigendom, bieden wij ook een gratis e-learning Business Etiquette in China aan. Onze landspecifieke e-learnings krijgen van ondernemers gemiddeld het rapportcijfer 9. Doe hier uw voordeel mee!

Wilt u weten welke gratis landspecifieke cursussen RVO nog meer aanbiedt? Bekijk het overzicht op het cursusplatform van de International Business Academy.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Online cursus, overal & altijd te volgen

Datum

Ma 23 aug 2021 - 10 mei 2024

Gratis
Direct aanmelden