Groene Peper: hét duurzaamheidsevent voor het onderwijs

Groene Peper is terug. Groene Peper inspireert studenten, docenten en anderen binnen het vervolgonderwijs met 4 dagen online sessies op: dinsdag 25, woensdag 26, donderdag 27 en vrijdag 28 mei 2021. De deelnemers doen kennis en inspiratie op en leren mensen kennen die net als zij bezig zijn met duurzaamheid. 'Connect for green impact'.

Iedereen binnen het vervolgonderwijs met interesse in duurzaamheid en alles wat daarbij komt kijken is welkom. In het programma is specifieke aandacht voor de rol van digitalisering binnen duurzaamheid. Het evenement is daarom interessant voor onder andere facilitair managers, IT-coördinatoren, hoogleraren en studenten.

Het thema: De Groene Reset

De COVID-19-crisis heeft onze wereld op z’n kop gezet. Niet (duurzaam) mogen reizen, een avondklok, minder sociale contacten en online les. Aan de andere kant zagen we de natuur weer opleven en de CO2-concentraties dalen in grote steden. Het geeft te nadenken: is COVID-19 ook het moment om de wereld duurzamer te resetten? Kunnen we groen de coronacrisis uit? Groene Peper staat daarom dit jaar in het teken van De Groene Reset.

Het programma

Elke dag heeft een ander thema:

  • dinsdag kijken we naar voedsel vanuit een andere blik;
  • woensdag focust zich op de digitale transitie van energie en klimaat;
  • donderdag vertellen sprekers meer over de Eco Economie;
  • vrijdag spreekt Hajar Yagkoubi, voormalig VN Jongerenvertegenwoordiger, als keynote-spreker.

Eén van de sessies op donderdag is The journey of the Amsterdam Doughnut Coalition and Sustainable ICT. Het webinar gaat over de Amsterdam Donut Coalitie en hoe een aangepast Donut-model kan helpen bij het verduurzamen van ICT-afdelingen. De toepassing van het model is onderdeel van een afstudeeronderzoek. Bent u een IT-medewerker/manager of medewerker duurzaamheid? Neem dan deel aan het onderzoek. De enquête is in het Engels en neemt ongeveer 15 minuten in beslag.

Het onderzoek is een samenwerking tussen RVO en de Universiteit Leiden en ondersteunt onderzoek naar IT-duurzaamheid.

De host: Helicon

De host van dit jaar is Helicon MBO Tilburg. Hier is veel aandacht voor duurzaamheid binnen het onderwijsaanbod. Studenten kunnen bijvoorbeeld een opleiding volgen tot Adviseur Duurzame Leefomgeving. Er zijn verschillende specialisaties voor studenten om zich binnen die opleiding te verdiepen in een onderwerp.

De sessies van vorig jaar zijn nog terug te zien! Bekijk de webinars van 2020.

Aanmelden

Meld je aan via het online aanmeldformulier.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Online

Datum

Di 25 mei 2021 - 28 mei 2021

Gratis

Direct aanmelden