Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Gulf Business Dialogue 2019

De Golfregio vormt een interessante markt voor ondernemend Nederland en veel Nederlandse bedrijven hebben de weg naar deze regio al gevonden. Wist u dat de Nederlandse goederenexport naar de Golfstaten het afgelopen jaar een waarde van maar liefst € 8 miljard had?

De wens voor verdere diversifiëring van de lokale economieën geeft mogelijkheden voor het Nederlands bedrijfsleven. Benieuwd wat deze inhouden? Kom dan op 27 september naar de Gulf Business Dialogue.

Op vrijdag 27 september organiseert het Ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) de derde Gulf Business Dialogue in Den Haag. Op die dag kunt u zich oriënteren op de 6 landen die tot de Golfregio behoren, uw netwerk uitbreiden en informatie inwinnen bij experts.

Markten in ontwikkeling

De markten in de Golf zijn volop in ontwikkeling, of het nu gaat over de gezondheidszorg, logistiek, water, energie of voedsel. De Nederlandse overheid biedt via informatievoorziening, activiteiten, subsidies en overige financiering actieve ondersteuning aan ondernemers.

Ook doet Nederland mee aan de wereldtentoonstelling EXPO 2020 DubaiExterne link met als inzet 'Uniting Water, Energy and Food'. Vanwege het internationale karakter van de EXPO 2020 Dubai en grote beurzen en evenementen biedt dit unieke evenement een extra mogelijkheid om u te positioneren in de Golfregio. Op de Gulf Business Dialogue hoort u hoe u hier als ondernemer gebruik van kunt maken.

Kansen in de Golfregio

Tijdens het plenaire gedeelte lichten experts een breed aanbod aan mogelijkheden in de regio uit. Tijdens de break-outsessies kunt u zich verdiepen in diverse best practices en kansen in de Golfregio in specifieke sectoren (waaronder voedsel, water en energie). Dan hoort u ook meer over de financieringsmogelijkheden die de overheid biedt en de cultuur van het zakendoen in de Golfregio. Ook kunt u een op de regio toegespitste training volgen: 'Hoe houd ik een goede pitch voor mijn potentiële zakenpartner?'

Aansluitend treft u op de informatiemarkt alle relevante informatie over verschillende landen en EXPO 2020 Dubai. Daarbij geven de handelsmedewerkers van de Nederlandse ambassades uit de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Koeweit, Saoedi-Arabië, Oman en Qatar u graag actuele informatie. Ter afsluiting is er een netwerkreceptie.

Voorlopig programma Gulf Business Dialogue

TijdOnderdeel
13:00 - 13:30 uurInloop
13:30 - 13:45 uurOpening door Jules Gerzon, Internationaal Ondernemen, Ministerie van Buitenlandse Zaken
13:45 - 14:05 uurKey-note over Zakendoen in de Golfregio
14:05 - 14:40 uurPaneldiscussie Zakendoen in de Golfregio
14:40 - 14:55 uurKoffiepauze
14:55 - 15:40 uurBreak-outsessie ronde 1- Best practice Nexus - water- Best practice Nexus - duurzame energie- Best practice Nexus - horticultuur- Hoe presenteer ik mijn bedrijf in de Golfregio - pitchtraining- Informatiesessie RVO.nl adviserings- en financieringsmogelijkheden- Cultuur van het zakendoen in de Golfregio
15:45 - 16:30 uurBreak-outsessie ronde 2- Expo 2020 met een focus op de NEXUS water-energie-voedsel: Wat biedt dit u als ondernemer?- Hoe presenteer ik mijn bedrijf in de Golfregio - pitchtraining- Informatiesessie RVO.nl adviserings- en financieringsmogelijkheden- Cultuur van het zakendoen in de Golfregio
15:45 - 16:30 uurStart informatiemarkt met handelsmedewerkers van de Nederlandse ambassades uit de Golfregio
16:30 - 17:30 uurNetwerkreceptie

Aanmelden en kosten

De inschrijving is gesloten. Deelname is gratis. Bij no-show zonder afmelding wordt € 75 in rekening gebracht.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Gazizah Bahmany, business development manager Midden-Oosten.E: gazizah.bahmany@rvo.nlExterne link

Organisatie

De Gulf Business Dialogue wordt georganiseerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken, in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Rijnstraat 8
2515 XP Den Haag

Datum

Vr 27 sep 2019 13:00 uur

Kosten

  • Inschrijving id gesloten
  • Deelname is gratis
  • Bij no-show zonder afmelding wordt € 75 in rekening gebracht