Logo RijksoverheidLogo Ondernemersplein, alles van de overheid op één plekMenuZoekenZoekenHomeEvenementen

Handels- en innovatiemissie cybersecurity naar de Nordics

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)± 2 min lezen

De Nordics

Nederland en de Nordics lijken sterk op elkaar wat betreft digitalisering, zowel de snelheid als de veiligheidsuitdagingen. Estland, Finland en Zweden zijn goed voor een cybersecuritymarkt van ongeveer € 1,5 miljard. Overheidsinvesteringen om de weerbaarheid en capaciteit te verhogen nemen nog altijd toe. Voor Nederlandse bedrijven zijn er volop kansen voor samenwerking met partijen in de Nordics.

Focus van de missie

Estland is een hotspot van digitale aanpassingen van de overheid en de defensie-industrie. Voor Finland zijn vooral 'Venture Capital' (VC)-investeringen en de digitale economie belangrijk. In Zweden zien we grote aandacht voor de energie-industrie. Daarom richt deze missie zich op 3 onderwerpen:

 • toekomstige energiesystemen
 • 'digital trust technologies and defense'
 • 'threat intelligence and capacity building'

Deze onderwerpen gaan vaak over nationale grenzen heen. U kunt regionale partijen zoals Nordea, Vattenfall of het NAVO Cooperative Cyber Defense Centre of Excellence (CCDCOE) gebruiken voor uw partnerschappen in de regio en mogelijke uitbreidingsplannen.

Voor wie?

Alleen Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen, die binding hebben met de onderwerpen van deze missie kunnen meedoen.

Wat kunt u verwachten?

 • U hoort de laatste ontwikkelingen uit de focussectoren in Estland, Finland en Zweden;
 • door een gedeelde expositiestand, netwerkevenementen en op maat gemaakte matchmaking zet u uzelf uitstekend neer voor de lokale markt. U kunt natuurlijk ook aan toekomstgerichte marketing en zakelijke ontwikkeling doen tijdens de missie;
 • u spreekt met lokale cybersecurityprofessionals en -onderzoekers, maar ook met eindgebruikers.

Conceptprogramma

Het programma is nog in ontwikkeling, maar bevat in ieder geval:

Waarom meedoen?

De kern van de missie is de Cyber Security Nordic-beurs. Deze beurs is het belangrijkste cybersecurity-evenement in Finland. Als deelnemer kunt u:

 • meedoen aan bijeenkomsten met senior officials;
 • meedoen aan recepties met partners uit ons lokale netwerk;
 • meedoen aan officiële programma's (workshops, bezoeken en seminars met bedrijven, kennisinstellingen, overheden en andere organisaties);
 • coaching krijgen van het dcypher-team, ondersteund door roadmaps in cryptografie, 'automated security', 'digital forensics & incident response' en het financieringsprogramma van Cybersecurity voor Nederland (CS4NL);
 • gebruikmaken van matchmaking via een app;
 • uw bedrijf presenteren op de gedeelde Nederlandse stand op de Cyber Security Nordic-beurs.

Aanmelden en kosten

Meld u aan voor deze missie. Dit kan tot uiterlijk 5 oktober. Elke deelnemer moet zich apart inschrijven. Deelname kost € 250 per organisatie, met een maximum van 2 deelnemers; extra deelnemers betalen € 125 per persoon.

De voorbereidende bijeenkomst is meegerekend. Ook alle programma-onderdelen zijn meegerekend. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. Wij doen daar wel een aantal voorstellen voor. Wacht u niet te lang met boeken. We verwachten drukte in Helsinki en op de boot ernaartoe.

Aanmelding en de automatische bevestiging daarop zijn geen formele bevestiging van uw deelname. U ontvangt de bevestiging aan het einde van de registratieperiode.

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Christian van der Woude, international lead, dcypher E: christian.vanderwoude@rvo.nl

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert namens dcypher deze missie, in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken & Klimaat en de Nederlandse ambassades in Tallinn, Stockholm en Helsinki.

Naar boven