Zoeken

Handels- en innovatiemissie cybersecurity naar Forum International de la Cybersecurité in Lille

Forum International de la Cybersecurité (FIC)

De FIC is een van de belangrijkste evenementen over cybersecurity in Europa. Hier komen belanghebbenden van alle Europese overheden, belangrijke industriële eindgebruikers en software-integrators. Daarnaast is Frankrijk een van de 2 grootste cybersecuritymarkten in Europa. Met een investeringsprogramma van € 500 miljoen per jaar groeit de digitaliserende economie van Frankrijk cyberveilig.

Innovatieve oplossingen

De industriële clusters in de regio Lille zijn op zoek naar innovatieve Europese oplossingen voor hun ingewikkelde beveiligingsbehoeftes. Het gaat dan om mobiliteit, gezondheidszorg, groene energie, landbouw en zakelijke dienstverlening. FIC is het perfecte startpunt om de Franse markt te betreden. U ontmoet cybersecurityprofessionals, maar ook eindgebruikers en integrators die wensen hebben voor hun providers.

Voor wie?

Deelname aan deze missie staat uitsluitend open voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die passen binnen de opzet en inhoudelijke focus van deze handelsmissie.

Waarom meedoen?

De kern van deze missie draait om het evenement FIC 2023. U kunt:

 • meedoen aan bijeenkomsten van de Nederlandse overheid;
 • meedoen aan netwerkrecepties, o.a. met de minister van Buitenlandse Handel en het plaatselijke industriële netwerk;
 • meedoen aan programmaonderdelen met bedrijven, kennisinstellingen, overheidsorganisaties en andere organisaties op het gebied van cybersecurity;
 • gepersonaliseerde coaching ontvangen van het dcypher-team, vanuit haar routekaarten op cryptografie, beveiligingsautomatisering en 'digital forensics & incident response';
 • meedoen aan matchmaking, georganiseerd door de FIC-organisatie.

Bekijk het voorlopige programma

Dinsdag 4 april

 • MiddagVertrek met de Thalys/TGV naar Lille Europe (2 uur en 40 minuten vanuit Rotterdam)
 • 15:00 – 17:00 hourKick-offsessie met opening door Eddy Boot (directeur dcypher) en het Nederlandse ambassadeteam in Frankrijk
 • AvondNetwerkreceptie & walking dinner met minister Schreinemacher (Buitenlandse Handel & Ontwikkelingssamenwerking) en Nederlandse en Franse eindgebruikers en leveranciers in cybersecurity, automotive, life sciences & health en agrifood

Woensdag 5 april

 • 09:00 – 09:30 hourOfficiële opening van het Nederlands Paviljoen, met Eddy Boot (directeur dcypher) en de delegatieleider (minister/DG wordt nog bevestigd)
 • 09:30 – 17:00 hourParticipatie bij FIC-beursvloer en programma. Optioneel: bezoek aan Renaultfabriek in Douai (automotive) of het academisch ziekenhuis CHU in Lille (LSH)
 • 17:00 – 18:00 hourHappy hourborrel op de stand, vlak voor sluiting van de beursvloer
 • 18:30 – 20:00 hourDelegatiediner met Eddy Boot (directeur dcypher) en delegatieleider (minister/DG wordt nog bevestigd)
 • 20:00 – 22:00 hourNetwerkreceptie met alle Europese delegaties, op uitnodiging van FIC

Donderdag 6 april

 • 09:30 – 17:00 hourParticipatie bij FIC-beursvloer en programma
 • 17:00 – 18:00 hourHappy hourborrel op de stand, vlak voor sluiting van de beursvloer
 • 20:00 – 22:00 hourGala walking dinner / receptie voor alle sprekers en officiële delegaties, op uitnodiging van FIC (VIP)

Vrijdag 7 april

 • 09:30 – 15:00 hourParticipatie bij FIC-beursvloer en programma
 • 16:00 – 20:00 hourWrap-upsessie in delegatiehotel, met (optioneel) een aansluitende borrel en diner
 • Avond/volgende dagTerugreis naar Nederland

Nederlands Paviljoen

Dcypher organiseert dit jaar voor het eerst een gezamenlijke deelname aan de FIC in de vorm van een Nederlands Paviljoen. Dit is een fysieke ruimte van 8 m2 op de beurs. Hier kunnen maximaal 5 Nederlandse cybersecuritybedrijven exposeren voor het internationale publiek. Elke exposant krijgt:

 • een eigen wandpaneel met bedrijfslogo en een tv;
 • een desk met kastruimte;
 • catering tijdens de openingstijden van de beurs;
 • marketing via de kanalen van de organisatoren en FIC;
 • ondersteuning bij het aantrekken van traffic naar het paviljoen met officiële plechtigheden en netwerkevenementen.

Deelname en kosten missie

Meld u aan voor deze missie. Dat kan tot uiterlijk 3 maart. Iedere deelnemer moet zich apart aanmelden. Deelname kost € 250 per organisatie (maximaal 2 deelnemers, extra deelnemers kosten € 125 per persoon). Deelname aan de voorbereidingsbijeenkomst is bij de prijs inbegrepen. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Wij raden u aan te boeken bij hotel l'Hermitage Gantois. In het hotel (naast de beurshal) vinden de gezamenlijke activiteiten plaats.

Aanmelding en automatische ontvangstbevestiging betekenen niet dat u automatisch deel neemt aan deze handelsmissie. U ontvangt een definitieve bevestiging van uw deelname na sluiting van de aanmeldperiode; zonder deze bevestiging kan aan registratie geen enkel recht worden ontleend.

Kosten voor deelname aan het paviljoen

Deelname aan het paviljoen kost € 1.250 extra. U mag dan met meerdere mensen op het paviljoen aanwezig zijn. Als exposant neemt u ook automatisch deel aan de handelsmissie.

Meer weten?

Bekijk de website van FIC.

Heeft u nog vragen over deze missie? Neem dan contact op met:

Christian van der Woude, international lead, dcypher T: 088 042 1116 E: christian.vanderwoude@dcypher.nl E: christian.vanderwoude@rvo.nl

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert namens dcypher deze missie in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken & Klimaat, de ambassade in Parijs en de betrokken publieke partner, Topsector ICT (Dutch Digital Delta).

COVID-19-clausule

Als van tevoren de COVID-19-situatie verandert en dit gevolgen heeft voor de organisatie van deze missie, dan staat het de organisatie vrij om de missie uit te stellen of te annuleren. Wij informeren deelnemers hier meteen over. Natuurlijk rekenen wij in dit geval geen deelnemerskosten.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Nederlandse overheid vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk en onderschrijft de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen. Hierin zijn de MVO-normen voor internationaal actieve ondernemers vastgelegd. Het naleven van deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om deel te nemen aan deze missie. Om te beoordelen of uw organisatie voldoet aan deze voorwaarden, vragen wij u om na aanmelding een MVO-zelfscan in te vullen.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1