Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Handelsmissie agrosector naar Harvest Money Expo in Oeganda

Wilt u uw export uitbreiden naar Oeganda en bent u actief in een van de volgende sectoren: zuivel, tuinbouw, aardappels, pluimvee, varkens of machines? Ga dan van 13 tot en met 17 februari 2020 mee met de handelsmissie naar Oeganda.

Information in EnglishExterne link

Deze missie staat in het teken van de beurs Harvest Money Expo.

Missie en beurs

Op 14, 15 en 16 februari 2020 vindt in Kampala de Harvest Money Expo plaats. Bij de 1e en 2e editie bezochten 20.000 en 28.000 bezoekers de beurs. Begin dit jaar vond de 3e editie plaats. Nederlandse bedrijven zijn zeer tevreden over de opkomst en de kwaliteit van de bezoekers. Er zijn zaken gestart en contacten gelegd met agenten en distributeurs. De komende 3 jaar organiseert Nederland jaarlijks een missie naar deze beurs, om de kansen in Oeganda verder te verzilveren.

Holland Village

Als deelnemer kunt u in de Holland Village een stand krijgen. U kunt daar uw gasten ontvangen en er wordt matchmaking georganiseerd. Hier heeft u ook de mogelijkheid om presentaties, workshops of demonstraties te geven.

Op 13 en 14 februari organiseert de Nederlandse Export Combinatie (NEC) bedrijfsbezoeken met boeren en bedrijven rondom Kampala. Dit gebeurt op basis van uw intakeprofiel. Op 4 november organiseren wij een informatieve bijeenkomst. Op een later moment is er een deelnemersbijeenkomst.

Deelname aan deze missie biedt u een goede gelegenheid om zaken te doen en uw netwerk in Oeganda op te zetten of uit te breiden.

Agrarische sector in Oeganda

In Oeganda is meer dan 70% van de huishoudens afhankelijk van landbouw. Door de snel groeiende agrarische sector – in Oeganda en de rest van Oost-Afrika – is de vraag naar technologie en vakkennis in de sectoren zuivel, tuinbouw, pluimvee, varkens, aardappelen en machines flink toegenomen.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Nederland heeft op dit gebied een goede reputatie. In 2015 is een scan van de markt voor landbouwmachines in Oeganda samengesteld: Agri-Machinery Scan Uganda (pdf, Engelstalig)Externe link. In 2016 is er ook een scan van agribusiness in Oeganda samengesteld: The Agribusiness Market Scan (pdf, Engelstalig)Externe link. Hierin vindt u de meeste kansen in deze sectoren.

Deze missie geeft verdere opvolging aan de kansen die zijn gesignaleerd in de beide marktscans.

Programma

DatumOnderdeel
13 februari- Aankomst in Kampala- Welkomstdiner
13 - 14 februari- Kick-off meeting op de Nederlandse ambassade met lokale organisaties- Bedrijfsbezoeken & matchmaking in de regio
14 - 16 februari- Deelname aan Holland Village op de Harvest Money Expo- Individuele matchmaking, workshops, demonstraties en trainingen- Netwerkreceptie op 15 februari
17 februari- Retour naar Nederland of individuele opvolging

Kosten

Deelname kost € 500 excl. btw per organisatie (maximaal 2 personen). Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. Lunch en enkele diners worden u aangeboden.

Deelname

Meld u aanExterne link voor deelname. Dit kan tot en met 17 januari. Deelname is op basis van 'first come, first served'. Maximaal 15 deelnemers kunnen mee met deze handelsmissie.

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Steven Smit, Projectleider Handelsmissie Oeganda, NECE: steven@nec.nlExterne link

Organisatie

NEC organiseert deze handelsmissie in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en in samenwerking met AgriProFocus Oeganda en de Nederlandse ambassade in Kampala.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Kampala

Datum

Do 13 feb 2020 - 17 feb 2020

Tijd

8:00 uur

Kosten

  • Aanmelden uiterlijk op 17 januari 2020
  • Deelname kost € 500 excl. btw per organisatie (maximaal 2 personen)
  • Maximaal aantal deelnemers is 15
  • Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening