MenuZoekenZoekenHomeEvenementen

Handelsmissie ASEAN-5 naar Thai Water Expo in Bangkok, inclusief Nederlands Paviljoen

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)± 4 min lezen

Voor wie?

De ASEAN-5 landen, en specifiek Thailand, bieden kansen voor Nederlandse ondernemers die actief zijn in de watertechnologiesector, waaronder:

 • monitoring waterkwaliteit;
 • watertransport, infrastructuur en overstromingsbeheer ('flood management');
 • afvalwaterzuivering en -management;
 • (drink-) waterzuivering;
 • technische oplossingen voor toevoegen en filteren van stoffen in water; waterbehandeling, 'resources recovery' en waterrecycling;
 • 'Internet of Things' (IoT) in watermanagement.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

De ASEAN-5 regio (Vietnam, Singapore, Thailand, Indonesië en Maleisië) is eenvan de snelstgroeiende markten van de wereld. De regio heeft meer dan een half miljard inwoners, een economische groei van 6 tot 9% per jaar, en een snelgroeiende middenklasse. Het is dus een aantrekkelijke regio voor bedrijven.

Kansen in de watersector

De watersector is een kansrijke sector voor Nederlandse bedrijven: de ASEAN-5 landen krijgen steeds meer te maken met de gevolgen van klimaatverandering, overstromingen en vervuiling. Industriële vervuiling, toename van plastic afval en verslechtering van de waterkwaliteit zijn echte uitdagingen.

Watertechnologie

Watertechnologie zorgt voor het voorkomen of verminderen van overstromingen. De vraag naar slimme technologieën voor hergebruik van industrieel afvalwater, drainage, schone watervoorziening, het verbeteren van sanitaire voorzieningen en 'nature-based solutions'is daarom groot.

Marktrapport watertechnologie

Een marktrapport van Royal Haskoning DHV geeft een uitgebreid beeld van de uitdagingen op het gebied van water in de ASEAN-5 regio. Het rapport is gemaakt in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Lees de samenvatting of vraag het hele Engelstalige marktrapport op via onze pagina Marktrapport ASEAN: kansen in de watertechnologie.

Thailand

Thailand is de 2e economie van de ASEAN. Klimaatverandering en onverwachte periodes van extreem weer zoals overstromingen en droogte hebben geleid tot het National Water Resources Management Plan (2018 -2037). In het plan moedigt de regering investeringen en ontwikkelingen in de watersector aan.

Er is een ontwikkeling en uitbreiding in de Eastern Economic Corridor (EEC) van industriële clusters zoals de petrochemie, de automobielindustrie en andere maakindustrie. Hierdoor ontstaat een grotere vraag naar water en watertoepassingen. Dit biedt kansen voor de Nederlandse watertechnologiesector op het gebied van industriële watertoevoer en afvalwaterbeheer.

Meer informatie vindt u in de onderstaande Engelstalige factsheet over de watersector in Thailand.

Nederlands Paviljoen op Thai Water Expo

Tussen 30 augustus en 1 september bezoeken we de Thai Water Expo in Bangkok. Dit is een belangrijke beurs op het gebied van water en afvalwater. De beurs verwacht meer dan 13.000 bezoekers uit 30 verschillende landen. De Nederlandse ambassade in Bangkok richt, in samenwerking met RVO, een Nederlands paviljoen op de beurs in. In het paviljoen wordt naar wens een kiosk met uw bedrijfslogo ingericht.

Waarom deelnemen aan de missie?

Er zijn veel redenen om mee te doen.

 • U krijgt de kans om mogelijke zakenpartners en stakeholders, zowel privaat als publiek, te ontmoeten.
 • U presenteert uw activiteiten in de watersector.
 • U neemt deel aan een gezamenlijk programma met veldbezoeken, seminars, individuele matchmaking en netwerkrecepties.
 • U volgt presentaties over de marktkansen in de ASEAN-5 landen, door waterexperts van de Nederlandse ambassades uit de regio.
 • Uw individuele wensen voor matchmaking worden waar mogelijk gehonoreerd.

Programma

Bekijk hieronder het voorlopige programma. De komende tijd vullen wij het programma verder in en maken we meer details bekend. Hierbij houden wij rekening met specifieke wensen van de deelnemers. Wij streven naar een optimale reisroute, waardoor het onderstaande reisschema nog kan wijzigen.

Voorlopig programma

Zondag 27 augustus

 • 17:10 hourVlucht Amsterdam - Bangkok (KL875)

Maandag 28 augustus

 • 09:30 hourAankomst Bangkok
 • 13:00 – 14:30 hourLunch en welkom door de Nederlandse ambassadeur in Thailand op de residentie van de ambassadeur. Na een lange reis zijn er geen verdere activiteiten gepland zodat u uitgerust begint aan de volgende dag

Dinsdag 29 augustus

 • 08:00 – 12:30 hour2 veldbezoeken met als thema watertech en wastewater management: Wastewater treatment plant en Industrial water recycling plant
 • 12:30 – 13:30 hourLunch
 • 14:00 – 15:00 hourVeldbezoek aan Metropolitan Waterworks Authority
 • 16:00 – 17:00 hourVeldbezoek aan drainagetunnel en tankstation
 • 18:00 – 19:30 hourNetwerkdiner met Thaise water stakeholders uit de publieke sector: Thai Water Association (WEIS), Thai Office of Water Resources (ONWR) en Bangkok Metropolitan Administration (BMA)

Woensdag 30 augustus

 • 09:00 – 12:00 hourOpening Nederlands Paviljoen op Thai Water 2023. We voldoen zoveel mogelijk aan uw individuele matchmakingverzoeken tijdens het beursbezoek
 • 12:00 – 13:00 hourLunch
 • 13:30 – 15:00 hourNederlands Innovatie Forum op de beurs: u krijgt de gelegenheid uw bedrijf en/of product te presenteren voor een breed publiek
 • 18:00 – 20:00 hourNetwerkreceptie op de residentie met Thaise bedrijven uit de watersector

Donderdag 31 augustus

 • 09:00 – 12:00 hourB2b-bijeenkomsten in het Nederlands paviljoen op de Thai Water Expo
 • 12:00 – 14:00 hourWrap-up , lunch en evaluatie
 • 17:00 – 18:00 hourOptioneel: Walk the talk – technische wateroplossingen voor Bangkok (wandeling met bijeenkomst)
 • 18:00 – 19:30 hourOptioneel: Themadiscussie gevolgd door netwerkborrel met stakeholders uit Bangkok zoals urban planners, projectontwikkelaars en lokale overheid

Vrijdag 1 september

 • 09:00 – 11:00 hourOptioneel: een bezoek op de laatste dag van de beurs. Ambassademedewerkers zijn in het Nederlands paviljoen aanwezig en geven contactgegevens van bezoekers aan u door als u er niet bent.
 • 12:05 – 19:10 hourVlucht Bangkok - Amsterdam (KL876)

Kosten

Deelname aan de handelsmissie kost € 500 exclusief btw per organisatie. Bij meer dan 2 personen per organisatie betaalt u € 250 exclusief btw extra per persoon.

Inbegrepen is: deelname aan het gezamenlijke programma, beursdeelname en een eigen plek in het paviljoen, transfers van en naar programmaonderdelen, lunch en diners wanneer dit is vermeld in het programma. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Deelname

Meld u aan voor de handelsmissie. De uiterste aanmelddatum is 23 juni. Definitieve deelname hangt af van het aantal beschikbare plekken. Daarnaast kijken wij in hoeverre uw technologie binnen de scope en het doel van de missie past.

Meer weten?

Via RVO zijn verschillende (financiële) instrumenten beschikbaar, zoals DHI en PIB. Bekijk de mogelijkheden op de website Subsidies en projecten in ASEAN.

Heeft u nog vragen over de handelsmissie? Neem dan contact op met:

Carl Sturm, Project Manager PSPS Business Abroad E: sturm@psps-ba.nl

Naar boven