Handelsmissie e-health Saoedi-Arabië en Qatar

Bent u actief in de Life Sciences & Health (LSH)-sector en heeft u interesse in de digitale gezondheidszorg van Qatar en Saoedi-Arabië? Kom dan mee met onze fysieke handelsmissie van 29 mei tot en met 4 juni 2022.

De gezondheidszorg in de Golfstaten kent grote uitdagingen, een groeiend aantal overdraagbare ziekten, hogere levensverwachting en stijgende kosten. De Golfstaten kijken naar digital health om deze uitdagingen op te lossen. Hiermee willen zij de efficiëntie van de zorg verhogen en de hoge uitgaven op de lange termijn verminderen.

Daarnaast investeren Qatar en Saoedi-Arabië grote bedragen om hun patiënt-provider-interface te moderniseren en elektronische gezondheidsinformatiesystemen in te voeren. Hier liggen kansen voor Nederlandse bedrijven die actief zijn in de e-health sector.

Voor wie?

Deze missie richt zich voornamelijk op Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen in de digital health sector.

Waarom deelnemen?

 • Krijg inzicht in de e-health markt in Qatar en Saoedi-Arabië.
 • Maak kennis met relevante lokale partners en stakeholders.
 • Ervaar de toegevoegde waarde van het samen positioneren van de Nederlandse e-health sector.
 • Hoor hoe u met uw bedrijf kansen kan benutten in de e-health markt in Qatar en Saoedi-Arabië.
 • Krijg waardevolle inzichten in het e-health ecosysteem, trends en toepassingen in Qatar en Saoedi-Arabië.
 • Vergroot de zichtbaarheid van uw bedrijf in de Golfregio.

Wat kunt u verwachten?

 • Bezoeken aan zorgaanbieders, ziekenhuizen en het Ministerie van Gezondheid.
 • Collectieve matchmaking en netwerkevenementen.
 • Kennisdeling en samenwerking binnen de Nederlandse LSH-delegatie.
 • Begeleiding en ondersteuning van vertegenwoordigers van de Nederlandse ambassades in Qatar en Saoedi-Arabië.

Kosten en deelname

Meld u nu aan voor deze missie. De uiterste inschrijfdatum is 8 april 2022. De voertaal is Engels.

Kosten

Deelname aan deze handelsmissie kost € 500 exclusief btw, per bedrijf. De prijs is inclusief deelname aan de digitale programmaonderdelen, matchmaking en ondersteuning door de organisatie.

Aanmelden

Deelnemende bedrijven moeten passen binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus van deze economische missie. Uw aanmelding en de automatische ontvangstbevestiging hiervan betekent daarom niet een automatische toelating tot de economische missie. U ontvangt een definitieve bevestiging van uw deelname na sluiting van de aanmeldperiode.

Aan deze handelsmissie kunnen maximaal 12 bedrijven deelnemen, één persoon per bedrijf.

COVID-19-Clausule

De organisatie neemt op 11 april 2022 een besluit over het doorgaan van deze handelsmissie, op basis van het dan geldende reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken, en voor in Saudi-Arabië en Qatar dan geldende inreis-regelgeving en de situatie ter plaatse. Deelnemers worden hierover meteen geïnformeerd. Bij uitstel of annulering worden geen deelnemerskosten in rekening gebracht. Ook na een besluit om de missie te laten doorgaan, behoudt de organisatie zich het recht voor om de handelsmissie – ingeval van onvoorziene omstandigheden – alsnog te annuleren. Uiteraard worden ook dan geen deelnemerskosten in rekening gebracht.

Verplichte COVID-19-vaccinatie Qatar en Saoedi-Arabië

Voor toegang tot Qatar en Saoedi-Arabië moet u volledig gevaccineerd zijn tegen COVID-19. Als u niet 14 dagen of langer (volledig) gevaccineerd bent, moet u (minimaal) 7 dagen in (hotel)quarantaine gaan. Daarnaast bent u bereidt om PCR-testen te ondergaan. Als u niet volledig gevaccineerd bent, dan kunt u waarschijnlijk niet aan alle programmaonderdelen van deze missie deelnemen.

Uitgebreidere informatie over de coronamaatregelen en reisadviezen voor Qatar en Saoedi-Arabië leest u op de site van de Rijksoverheid. De lokale maatregelen zijn aan verandering onderhevig en worden nauwlettend gemonitord door de Nederlandse vertegenwoordiging in Qatar en Saoedi-Arabië. Wij informeren u voor uw vertrek over de dan geldende maatregelen en voorwaarden.

Meer weten?

Heeft u vragen over het programma of over financiële zaken? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met:

Paul Vonk, Business Development Coach, RVOE: paul.vonk@rvo.nl

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze missie in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Qatar, Nederlandse ambassade in Saoedi-Arabië en Exportpartner.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De overheid verwacht van alle Nederlandse bedrijven dat zij internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO). Onder andere door de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen en de UN Guiding Principles on Business and Human Rights na te leven. Hierin staan de MVO-normen voor internationaal actieve ondernemers.

Lees informatie over IMVO en specifieke informatie over verantwoord ondernemen in de Golfstaten. Het naleven van deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om deel te kunnen nemen aan deze missie.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Saoedi-Arabië en Qatar

Datum

Zo 29 mei 2022 - 4 jun 2022

 • Uiterste aanmelddatum: 8 april
 • Kosten: € 500 excl. btw per bedrijf
 • Reis- en verblijfkosten voor eigen rekening
 • Voertaal Engels
Direct aanmelden