Logo RijksoverheidLogo Ondernemersplein, alles van de overheid op één plekMenuZoekenZoekenHomeEvenementen

Handelsmissie fintech naar Duitsland

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)± 3 min lezen

Op het programma van deze missie staat het Frankfurt Digital Finance Congres, en ook andere fintech netwerkevenementen en bedrijfsbezoeken. Zo komt u alles te weten over ontwikkelingen en kansen in de Duitse financiële sector.

Kansen voor fintech in Duitsland

De Duitse markt biedt veel kansen voor de Nederlandse fintechsector. Daarom organiseren wij deze handelsmissie.

 • Veel Duitse bedrijven (vooral mkb’ers) beginnen nu aan hun digitale verandering. Dit zorgt voor steeds meer vraag naar financieel-technische oplossingen.
 • De Duitse fintechsector is heel concurrerend. Duitse bedrijven werken vaak het liefst samen met lokale bedrijven. Toch zoeken zij internationaal naar kennis en kunde van financiële technologie: Nederland biedt dat op hoog niveau.
 • Aan de andere kant zoeken Nederlandse fintech bedrijven in Duitsland naar kennis en kunde.

In Frankfurt hebben veel banken hun hoofdkantoor. Ook is de stad het financieel centrum van Europa. Zeker voor de B2B-sector is Frankfurt daarom de goede keuze voor deze handelsmissie.

Frankfurt Digital Finance congres

Als onderdeel van deze missie bezoeken wij het Frankfurt Digital Finance congres. Dit congres biedt u de perfecte mogelijkheid om:

 • in contact te komen met belangrijke personen in fintech;
 • in Duitsland de Nederlandse sector en uw bedrijf te promoten;
 • te starten met zakendoen in Duitsland.

Voor wie?

Deze missie is voor innovatieve Nederlandse bedrijven met technische oplossingen, producten of diensten voor de financiële sector.

De handelsmissie staat open voor Nederlandse bedrijven en kennis/onderzoeksinstellingen die:

 • actief zijn in – of voor – banken, financiële instellingen of verzekeraars;
 • technieken of producten bieden voor (online) betaling;
 • de Duitse markt willen onderzoeken;
 • zakendoen op de Duitse markt of hier plannen voor hebben;
 • zakenpartners zoeken in Duitsland en/of bestaande contacten willen onderhouden.

Waarom deelnemen?

Door mee te doen aan deze handelsmissie, krijgt u inzicht in uw kansen in Duitsland (& in de rest van Europa). Ook brengen wij de Nederlandse en Duitse sectoren dichter bij elkaar.

Deelname aan deze missie biedt ook de mogelijkheid om te leren van praktijkverhalen. En om de Duitse markt op te gaan door samenwerkingsverbanden en publiek-private samenwerking. De Nederlandse overheid helpt u hierbij.

Programma

Tuesday, 6 February

 • Vervoer naar Frankfurt en het hotel
 • 16:00 hourKick-off van de missie met vertegenwoordigers van de stad Frankfurt en van de deelstaat Hessen, met belangrijke zakelijke clusters als Frankfurt Forward, StartHub Hessen en Frankfurt Main Finance
 • 19:00 hourNetwerkdiner/event met pitches

Wednesday, 7 February

 • hele dag Gezamenlijke deelname aan het Frankfurt Digital Finance Congres
 • avond Fintech netwerkevenement

Thursday, 8 February

 • ochtendDeelname aan Frankfurt Digital Finance Congres, speciaal voor Europese fintech start-ups
 • middag Bedrijfsbezoeken (op basis van de wensen en interesses van Nederlandse deelnemers plannen wij deze bezoeken)
 • einde middag Afronding van de missie

Deelname en kosten

Per organisatie mogen maximaal 2 personen deelnemen. U betaalt voor de eerste persoon € 500 exclusief btw. Voor de tweede persoon (van dezelfde organisatie) betaalt u € 250 exclusief btw.

Bovenstaande kosten zijn inclusief deelname aan gezamenlijke programmaonderdelen, collectief lokaal vervoer en lokale hulp door de organisatie.

Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is niet aansprakelijk voor mogelijke annuleringskosten.

De voertaal tijdens deze missie is Engels.

Aanmelden

Meld u aan voor de handelsmissie fintech naar Duitsland. De uiterste aanmelddatum is 1 januari 2024.

Iedere persoon meldt zich apart aan. Per organisatie mogen maximaal 2 personen deelnemen.

Deelnemende bedrijven moeten passen binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus van deze handelsmissie. Aanmelding en de automatische ontvangstbevestiging betekenen daarom niet dat u bent toegelaten tot de handelsmissie. Na sluiting van de aanmeldperiode ontvangt u een definitieve bevestiging van uw deelname van de RVO-projectleider.

Marktrapport Fintech Duitsland

De fintechmarkten in Duitsland en Nederland zijn booming. Hoe kunt u als fintechbedrijf de ervaring en best practices in Nederland gebruiken om met succes in Duitsland te ondernemen? Lees het in de marktstudie van RVO en NBSO Frankfurt over de Duitse fintechmarkt (december 2022).Vraag het gratis marktrapport aan

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze handelsmissie samen met NBSO Frankfurt en de Nederlandse ambassade in Berlijn. En met medewerking van Holland FinTech en partners binnen het netwerk Trade and Innovate NL.

Meer weten?

Wij helpen u graag verder. Heeft u nog vragen over het programma van deze missie? Of over logistieke zaken? Neem dan contact op met:

Amélie Speckenbach, Chief Representative bij Netherlands Business Support Office (NBSO) Frankfurt E: amelie.speckenbach@minbuza.nl T: +49 (0)176-1244 3322

Voor financiële vragen kunt u contact opnemen met:

Paul Vonk, Business Development Coördinator Duitsland bij RVO E: paul.vonk@rvo.nl T: +31 (0)6-2130 1797

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

De Nederlandse overheid vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) – inclusief mensenrechten – belangrijk en onderschrijft de OESO-richtlijnen voor multinationale ondernemingen over maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Het naleven van deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om te kunnen deelnemen aan deze missie.

Naar boven