Zoeken

Handelsmissie Life Sciences & Health naar Maleisië en Indonesië

Programma Strategische Meerjarige Marktbewerking

De missie is onderdeel van het publiek-private programma Strategisch Meerjarige Marktbewerking (SMM). Dit programma richt zich op Zuidoost-Azië. Bij deze missie ligt de nadruk op 'connected care'.

Dit is de 2e uitgaande missie van het SMM- programma. Deze missie is bedoeld voor verkennende stakeholders, maar ook voor stakeholders die al actief zijn in de regio.

Wat kunt u verwachten?

Maleisië en Indonesië hebben een sterke economische groei. De landen investeren actief in gezondheidszorg en willen de toegang tot zorg verbeteren. Ook de kwaliteit van zorg moet verbeterd worden, met digitale en fysieke oplossingen. Nederland stimuleert partnerschappen in de ASEAN-regio op dit gebied. Samen pakken we deze uitdagingen aan.

Kansen in Maleisië

De publieke en private gezondheidszorgsectoren in Maleisië zijn gericht op uitbreiding van technologie, medische apparatuur en digitale gezondheidsthema's. Er moet een beter systeem komen voor zorg op afstand, ouderenzorg en ziektebeheer. Innovatie en internationale samenwerking zijn nodig om de digitale gezondheidszorg verder te moderniseren.

Kansen in Indonesië

Indonesië is een uitstekend startpunt voor Nederlandse bedrijven die de ASEAN-markt willen betreden. Publieke en private partijen in het land werken actief samen met Nederland. De afgelopen jaren heeft Indonesië vooral gewerkt aan de ontwikkeling van gezondheidstechnologie en zorg op afstand.

Aanvullende marktinformatie vindt u op de pagina Marktrapport Indonesië: kansen in de gezondheidszorg (2021). Via deze pagina kunt u het volledige rapport aanvragen.

Waarom meedoen?

Redenen om aan deze missie deel te nemen zijn:

  • u neemt deel aan gezamenlijke bezoeken aan geschikte LSH-stakeholders, bijvoorbeeld het ministerie van Volksgezondheid, belangrijke openbare en particuliere ziekenhuizen, nuttige verenigingen en zorginstellingen;
  • u neemt deel aanseminars/ rondetafelgesprekken over specifieke onderwerpen van Nederlands en lokaal belang;
  • u krijgt inzichtin de mogelijkheden van een toetredingsstrategie voor uw specifieke product of dienst;
  • u verdiept bestaande relaties in de regio en versterkt uw banden met stakeholders waar u misschien al contacten mee heeft;
  • u neemt deel aan netwerkborrels. Hier ontmoet u (nieuwe) lokale zakelijke contacten (individuele matchmaking is optioneel en tegen betaling).

Om de kwaliteit en het succes van de missie te vergroten, is er aan het begin van elke dag een gezamenlijk programma*. In de middag zijn er 2 parallelle programma's. We doen dit om tegemoet te komen aan zowel verkennende deelnemers als deelnemers die deze missie gebruiken om bestaande relaties te verdiepen.

*Het programma is in ontwikkeling en wordt later bekendgemaakt.

Deelname en kosten

Meld u aan voor deze missie. Dit kan tot uiterlijk 10 april. Deelname kost € 500 (excl. btw) per persoon. Matchmaking is optioneel en kost € 250 (excl. btw) extra per organisatie.

Deze kosten zijn inclusief deelname aan het gezamenlijke programma, gezamenlijk lokaal vervoer en lokale ondersteuning door organiserende partijen. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Meer weten?

Heeft u nog vragen over het programma, de logistiek of financiële zaken? Neem dan contact op met:

Annelie Oortwijn, project manager Task Force Health Care (TFHC) E: annelie.oortwijn@tfhc.nl T: ​​​​+31 (0)6 8206 5143

COVID-19-clausule

Door de snelle ontwikkelingen met betrekking tot COVID-19 bestaat het risico dat de missie niet op de geplande datum kan plaatsvinden. Een go/no-go wordt 6 weken voor de missie gegeven. Indien het reisadvies verandert in oranje (alleen noodzakelijke reizen), wordt de missie geannuleerd of uitgesteld. Ten behoeve van de omvang en kwaliteit van de missie behouden wij ons het recht voor om deelnemers die niet binnen de relevante doelgroep voor deze missie passen te accepteren of te weigeren.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1